UPDATE ora 18:00. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar de moarte suspectă după decesul artistului Ioan Gyuri Pascu.

Procurorii au solicitat mai multe documente de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov. Totodată, mai multe persoane vor fi audiate, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Potrivit procedurii, dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul artistului. Procurorii au cerut fişa de intervenţie şi alte acte medicale de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi de la Institutul de Medicină Legală.


UPDATE ora 17:15. Polițiștii de la Serviciu Omoruri așteaptă rezultatele aotupsiei în cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu pentru a stabili dacă decesul a survenit din cauze naturale, conform Digi 24.


UPDATE ora 16:10. Comisia de disciplină a solicitat Comitetului Director al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov reducerea cu 10 la sută, timp de două luni, a salariului medicului de pe prima ambulanţă care a intervenit în cazul lui Ioan Gyuri Pascu. Anunțul a fost făcut joi de managerul SABIF, Alis Grasu.

Sancțiunea maximă era de salariu tăiat pe trei luni cu 10%, conform News.ro.

„Sancţiunea disciplinară a fost propusă întrucât au fost încălcate două dintre articolele Regulamentului de ordine interioară, respectiv unul care obligă medicul să meargă la consultaţie cu trei truse din dotarea ambulanţei, dar acesta a avut doar una, şi cel de-al doilea legat de faptul că nu a luat acordul scris al pacientului în care să se arată că refuză transportul la spital, ci s-a mulţumit cu acordul verbal al acestuia”, a declarat Alis Grasu.


UPDATE ora 14:00. Comisia de disciplină a Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a audiat medicul implicat în cazul Gyuri Pascu, a solicitat Comitetului Director sancționarea lui. De asemenea, Comisia și-a declinat competența în ceea ce privește acuzația de malpraxis, a declarat Alis Grasu.

Fișa postului prevede obligația de a obține consimțământul pacientului atât pentru tratamentul aplicat, cât și pentru refuzul de transport la spital. Medicul nu are în fișa de intervenție consimțământul pacientului în ceea ce privește refuzul de a fi transportat la spital, deși declară că a propus acest lucru și a fost refuzat. Pentru aceste abateri, comisia a solicitat Comitetului Director al SABIF sancționarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile Codului Muncii”, a precizat Alis Grasu, potrivit Agerpres.


UPDATE ora 12:30. Comisia de Disciplină din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov a descoperit două nereguli în ceea ce privește intervenția echipajului care a ajuns prima dată acasă la Ioan Gyuri Pascu.

În primul rând, medicul nu poate face dovada formularului de consimțământ prin care pacientul refuză internarea. În al doilea rând, au fost găsite nereguli în utilizarea truselor medicale pe care le avea echipajul la dispoziție, potrivit Digi 24

Medicul care a intervenit are o experință de 10 ani și este la prima astfel de abatere.

Concluziile Comisiei de Disciplină vor fi trimise mai departe Colegiului Medicilor din București, care vor stabili dacă a fost sau nu vorba de malpraxis.

Ambulanţa, despre Ioan Gyuri Pascu: „Acuza atacuri de panică şi insomnie”


UPDATE 11:40. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus că pacientului trebuia să i se facă o electrocardiogramă. El este de părere că este posibil ca situația artistului să se fi înrăutățit după primul apel la ambulanță.

Pe lângă ancheta internă, mai fac anchete Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Corpul de Control al ministrului Sănătăţii şi Colegiul Medicilor. În cazul morții lui Gyuri Pascu, s-au autosesizat Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică. Și Raed Arafat a reacționat în cazul morții artistului.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat miercuri în cazul morții artistului. Totodată, o echipă formată din reprezentanţii Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, inspectori ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat, miercuri, un control la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.


UPDATE. Echipa de control a Ministerului Sănătății a analizat modul în care a fost repartizat acest caz, a analizat fişa de urgenţă prespitalicească şi a discutat cu medicul care a fost la consultaţie, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit.

„Echipa de control va elabora un raport pe care îl va înainta ministrului Sănătăţii şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Informaţiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială. Urmare a acestui lucru şi după analizarea tuturor documentelor şi procedurilor, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, care are atribuţii în a se pronunţa asupra unor potenţiale culpe medicale”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.


UPDATE. O echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a mers, miercuri, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

Reprezentaţii celor două instituţii vor să afle ce s-a întâmplat atunci când medicul de pe ambulanţă a ajuns la Ioan Gyuri Pascu şi de ce a luat decizia de a-l trata ca pe un caz de atac de panică, conform news.ro.


Colegiu Medicilor s-a autosesizat

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat miercuri în cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu.

„În urma informaţiilor apărute în mass-media privind faptul că un echipaj al Serviciului de Ambulanţă l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu şi i-a pus diagnosticul de ‘atac de panică’, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat. Rezultatele investigaţiei vor fi făcute publice”, se arată într-un comunicat al CMMB.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov desfăşoară o anchetă internă

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) desfăşoară o anchetă internă în urma intervenţiei care a avut loc luni dimineaţă la la domiciliul lui Ioan Gyuri Pascu, a declarat managerul SABIF, Alis Grasu.

Citește și: EXCLUSIV/ Filmul nopții în care a murit Gyuri. Dr. Alis Grasu: ”I s-a administrat diazepam pentru insomnie”

Diagnostic greșit pus de medicul de pe ambulanță

”Au trimis o ambulanță de tip AMD, de consultații la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un șofer și un medic. Gyuri era agitat și medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică și a plecat”, a spus o sursă a Gazetei Sporturilor, chiar de la Ambulanța București.

Peste mai puțin de două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei mașini: două de la SMURD și oambulanță de tip C, cu medic, de la Ambulanța București.Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat. ”În ultimele trei zile, la Ambulanță a fost o stare de alertă. Directorul Alice Grasu și-a dat seama că ceva a fost în neregulă și a discutat îndelung cu medicul. A cerut ca totul rămînă secret”, spune sursa de la Ambulanța București, potrivit tolo.ro.

Citește și: Ioan Gyuri Pascu a murit cu zile? Diagnostic greșit pus de medicul de pe ambulanță

Ioan Gyuri Pascu a murit la 5:00 dimineața

Ioan Gyuri Pascu a murit. Actorul Ioan Gyuri Pascu s-a stins din viață la 55 de ani. Artistul a suferit un infarct, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Moartea fulgerătoare a lui Gyuri Pascu i-a lăsat în stare de șoc pe majoritatea prietenilor săi. Cu riscul de a fi huliți de opinia publică, cei ce l-au iubit și au venerat talentul actorului și muzicianului nu vor să asiste la momentul înhumării.

Urmărește-ne pe Google News
Anamaria Prodan și Ciprian Marica, imagine virală într-o locație de lux. Cum au fost pozați cei doi
PARTENERI - GSP.RO
Anamaria Prodan și Ciprian Marica, imagine virală într-o locație de lux. Cum au fost pozați cei doi
BOMBĂ! Rafila, anunț ȘOC despre românii cu 3 doze de vaccin! Toți trebuie să afle
Playtech.ro
BOMBĂ! Rafila, anunț ȘOC despre românii cu 3 doze de vaccin! Toți trebuie să afle
Ce riscă românii care refuză încorporarea în armată, în caz de război sau stare de asediu
Observatornews.ro
Ce riscă românii care refuză încorporarea în armată, în caz de război sau stare de asediu
Horoscop 28 ianuarie 2022. Săgetătorii au multe pe cap, ceea ce nu e deloc o noutate, dar asta e ceea ce poate complica lucrurile
HOROSCOP
Horoscop 28 ianuarie 2022. Săgetătorii au multe pe cap, ceea ce nu e deloc o noutate, dar asta e ceea ce poate complica lucrurile
Cine e tânărul cu BMW care a pierit în mașina strivită de un TIR, pe un drum drept
Știrileprotv.ro
Cine e tânărul cu BMW care a pierit în mașina strivită de un TIR, pe un drum drept
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Telekomsport
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer
PUBLICITATE
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer