Mergi direct la conținut »
Anchetă în cazul jandarmilor care apar în videoclipul lui Dani Mocanu. Manelistul este acuzat de proxenetism
Ştiri Libertatea > Ştiri > Anchetă în cazul jandarmilor care apar în videoclipul lui Dani Mocanu. Manelistul este acuzat de proxenetism

Anchetă în cazul jandarmilor care apar în videoclipul lui Dani Mocanu. Manelistul este acuzat de proxenetism

Parchetul Militar a deschis o anchetă în cazul jandarmilor care apar în videoclipul lui Dani Mocanu și a solicitat documente de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dâmboviţa. Anul trecut, mai mulţi jandarmi de la trupele de intervenţie au participat la filmarea videoclipului piesei "Trădarea" al manelistului Dani Mocanu, a declarat joi, 2 august, şeful instituţiei, Viorel Matei.

Potrivit conducerii IJJ Dâmboviţa, după ce s-a filmat videoclipul, în care apare și cântăreața Lenna, a fost declanşată o anchetă internă, iar jandarmii care au participat la filmări au fost sancţionaţi disciplinar.

„Nu ştim dacă este o anchetă sau nu, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti ni s-au cerut nişte documente pe care le-am transmis. Da, din câte am înţeles din declaraţiile colegilor noştri, la data respectivă nu au ştiut despre cine este vorba şi că este manelist. Când se fac filmări nu se foloseşte fundalul sonor, după aceea se montează imaginile cu sunet. S-a filmat în cursul anului trecut, în 2017. Am văzut şi eu când a fost declanşată procedura de verificări interne la noi”, a precizat Viorel Matei, pentru Agerpres.

Acesta a negat vehement că jandarmii sau Inspectoratul ar fi primit bani de la manelist.

”Nu, exclus. Nici lor, nici unităţii, aşa cum s-a vehiculat în presă. De altfel, nici nu se putea executa o prestare de servicii decât în anumite condiţii legale, care nu erau îndeplinite. Nu putem să primim sponsorizări decât pentru anumite activităţi şi aceasta nu a intrat în prevederile legale”, comentează precizat Viorel Matei.

Comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a explicat şi cum au ajuns mascaţii să apară în videoclipul manelistului Dani Mocanu.

”Jandarmii erau într-o activitate de pregătire, au fost întrebaţi dacă pot participa, mi-au cerut telefonic acordul şi le-am transmis verbal că o pot face cu respectarea anumitor condiţii. Aceste condiţii nu au fost respectate şi de aceea au fost aplicate şi măsuri disciplinare. Acum, dosarul cu verificările a ajuns la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În total, în videoclip apar cinci mascaţi. Apare şi o maşină, de aceea ne-am sesizat atunci”, a mai spus Viorel Matei.

În luna septembrie 2017, manelistul Dani Mocanu era implicat într-un dosar de proxenetism, dosar în care DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa a făcut mai multe percheziţii domiciliare. La acele percheziţii au participat şi jandarmi dâmboviţeni. Ulterior, DIICOT a pus sechestru pe averea lui Dani Mocanu.

La începutul lunii mai, manelistul Dani Mocanu a fost invitat de onoare al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, alături de Lenna.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Dani Mocanu și Lenna, pe treptele Camerei de Comerț

Dani Mocanu și Lenna, pe treptele Camerei de Comerț, la începutul lunii mai

Manelistul trimis în judecată de DIICOT pentru proxenetism a fost prezent la vernisajul expoziției „Artă și Comerț”, organizat cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la fondarea instituției.

Invitația a fost făcută în numele prof. Univ. Dr. Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie, și a ajuns la Dani Mocanu, care este vicepreședintele unei asociații de apărare a drepturilor omului din județul ArgeșCitește și: EXCLUSIV/Gabriel Constantin, primul actor român într-o producție Bollywood, dezvăluie cum se lucrează la filmele indiene. ”Uneori scenariul se rescrie la cameră, iar costumele se cos direct pe actori!” 

Close
Închide
  Close