Mergi direct la conținut »
Anders Breivik a dat în judecată statul norvegian. Extremistul a făcut salutul nazist în fața instanței
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Anders Breivik a dat în judecată statul norvegian. Extremistul a făcut salutul nazist în fața instanței

Anders Breivik a dat în judecată statul norvegian. Extremistul a făcut salutul nazist în fața instanței

Anders Breivik a dat în judecată statul norvegian. Procesul extremisului vinovat pentru moartea a 77 de oameni începe astăzi. Breivik acuză executivul de la Oslo că încalcă drepturile omului. Procesul său începe astăzi, iar la intrare în sala de judecată, extremistul a făcut salutul nazist.

Anders Behring Breivik a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru atentatele din iulie 2011. Încarcerat la închisoarea Skien, extremistul se plânge de faptul că este ținut în izolare și susține că penitenciarul încalcă în acest fel drepturile omului, relatează BBC News.

Breivik susține că nu a mai fost vizitat de nicio persoană de la moartea mamei sale. În plus, acesta se plânge că nu primește corespondența. De partea cealaltă, autoritățile au explicat că au decis să cenzureze corespondența extremisului pentru a-l împidica să formeze o “rețea teroristă”.

Anders Breivik s-a plâns de mai multe ori de condițiile de detenție. Anterior, el a spus că este torturat. Totodată, anul trecut, Breivik a amenințat cu greva foamei în semn de protest față de tratamentul de care are parte în închisoare.

Skien prison where mass killer Breivik is held
Cum arată o celulă din închisoarea unde își execută Breivik pedeapsa Foto: EPA

Breivik a fost condamnat în 2012 pentru uciderea a 77 de oameni. La 22 iulie 2011, el a detonat a detonat o bombă în apropierea sediului guvernului de la Oslo, după care, la scurt timp, s-a deplasat pe insula Utoya, unde avea loc o tabără de vară a tinerilor socialiști norvegieni, ucigând 77 de persoane, majoritatea dintre ei adolescenți. Printre victimele lui Anders Breivik s-a numărat și o adolescentă româncă, care se afla pe insula Utoya, alături de alți 600 de tineri.

Foto: EPA

Close
Închide
  Close