MENIU CAUTĂ
27 Ian. 2013 14:45

Andrei are nevoie de Oncoxin

Distribuie

La început, faţa micuţului Andrei Neagu părea desprinsă dintr-un film de groază. Cancerul localizat în loja protidiană stângă ”se instalase” confortabil, ca un căpcăun înfometat, pe toată partea stângă a chipului copilului.
Începerea şedinţelor de radioterapie a însemnat însă şi semnalul începerii bătăliei adevărate cu o boală care pândeşte în fiecare clipă ”mutarea” greşită a bolnavului sau a medicilor.
După 22 de şedinţe de radioterapie, figura lui Andrei a prins a reintra în conturul normal. Acum, săptămânal, e prezent la Institutul Oncologic pentru a face chimioterapie, injectându-i-se o substanţă prin branulă. După care se duce acasă, revenind la spital după încă o săptămână.
Medicamentul costă 400 de lei
”Am avut noroc că am găsit înţelegere la Salvarea din Alexandria şi Andrei poate fi transportat săptămânal de dânşii. În starea lui, nici n-ar putea fi dus la spital în condiţii obişnuite, cu o maşină, pur şi simplu, fiindcă i se poate întâmpla orice pe drum, din punct de vedere medical”, ne-a spus mama lui Andrei.
Acum, băieţelul şi părinţii lui aşteaptă cu emoţie decizia medicilor în privinţa duratei chimioterapiei, dar şi a rezultatelor unui nou RMN ce va arăta în ce stadiu se află teribila boală. În continuare însă, Andrei ar avea nevoie de Oncoxin, soluţie orală 500 ml, un medicament foarte folositor în creşterea imunităţii, dar şi în atenuarea efectelor secundare ale chimioterapiei.
Acesta costă însă 200 de lei flaconul, copilul având nevoie măcar de două flacoane pe lună. Deci, 400 de lei lunar, pe care părinţii cu greu îi pot avea de fiecare dată, în condiţiile în care venitul familiei abia atinge 700 de lei pe lună. Poate că cineva va avea însă ”urechi de auzit” şi suflet pentru a-i dărui celui ce n-are şi suferă.


Aşa arăta Andrei înainte de începerea tratamentului

Cum poţi ajuta

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Poţi dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

  • Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează- ne la adresa de e-mail: [email protected] libertatea.ro.
  • Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected] libertatea.ro.
  • Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Citește mai multe despre Copii pe Libertatea.

Comentarii