Mergi direct la conținut »
Angela Merkel, aplaudată timp de 11 minute. Schimbările anunțate de cancelarul german | VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Angela Merkel, aplaudată timp de 11 minute. Schimbările anunțate de cancelarul german | VIDEO

Angela Merkel, aplaudată timp de 11 minute. Schimbările anunțate de cancelarul german | VIDEO

Angela Merkel a fost realeasă lider al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), moment care a marcat și o schimbare în ceea ce privește atitudinea cancelarului german față de afluxul de migranți. Doamna de Fier a Germaniei a primit un nou mandat la șefia CDU, dar 11 minute de aplauze, notează presa internațională.

Angela Merkel a fost aplaudată îndelung în cadrul evenimentului, unde delegații CDU au votat în proporție de 89,5% pentru ca aceasta să rămână la conducere. Cu toate acestea, rezultatul a fost unul dintre cele mai slabe înregistrate vreodată la un astfel de scrutin.

“2016 nu a adus mai multă linişte şi stabilitate. Din contră”, a spus Merkel în discursul de o oră şi un sfert, urmat de 11 minute de aplauze. De altfel, Angela Merkel s-a prezentat, în timpul discursului, drept un garant al stabilităţii într-o lume zguduită de forţele globalizării, de război şi de alegerea lui Donald Trump la conducerea Statelor Unite.

Pe lângă aplauze, evenimentul a marcat și o schimbare în atitudinea cancelarului german față de afluxul de migranți. La începutul discursului, Angela Merkel a promis că nu va permite repetarea afluxului de migranţi de anul trecut, atrăgând aplauze din mulţime în sala de conferinţe. De altfel, cancelarul german a fost adesea criticată privind politica ei a granițelor deschise.  Mai precis, decizia ei de a primi aproape 900.000 de migranți anul trecut i-a afectat popularitatea și a dus la o creștere  a susţinerii faţă de formaţiunea antiimigranţi, eurosceptică Alternativa pentru Germania (AfD).

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Recent, două cazuri în care au fost implicați solicitanți de azil au stârnit furia germanilor. Un afgan și un irakian au fost arestați, fiind acuzați de viol, în cazuri diferite.

Angela Merkel, șefia CDU

Germania vrea interzicerea vălului islamic burka

Pe lângă schimbarea privind politica imigranților, Angela Merkel a pledat și pentru interzicerea vălului islamic burka. „Legea germană are prioritate în faţa sharia. Vălul complet ar trebui interzis, oriunde este posibil din punct de vedere legal”, a spus cancelarul.

Totodată, Merkel a admis că întreaga campanie electorală pentru scrutinul de anul viitor va fi diferită de toate cele pe care le-a desfăşurat până acum, pentru că societatea este extrem de polarizată.

Angela Merkel, cel mai puternic lider din Europa, a anunţat în noiembrie că va candida pentru al patrulea mandat în toamna viitoare. Numai doi cancelari au reuşit acest lucru după cel de-al Doilea Război Mondial – Konrad Adenauer şi Helmut Kohl.

Close
Închide
  Close