MENIU CAUTĂ

Angela Merkel respinge termenii de negociere propuşi de Theresa May

Distribuie

Angela Merkel respinge termenii de negociere propuşi de Theresa May. Cancelarul german a spus că Uniunea Europeană va fixa inițial condițiile Brexit și abia apoi va fi negociată viitoarea relaţie bilaterală cu Marea Britanie. 

Theresa May a spus că vrea ca negocierea în paralel a condiţiilor desprinderii Marii Britanii din UE şi ale viitoarei relaţii bilaterale. Cancelarul german Angela Merkel nu i-a împărtășit opinia și a spus clar că Uniunea Europeană va fixa inițial condițiile Brexit și abia apoi vor începe negocierile pe tema viitoarelor relații bilaterale.

„Noi, în Uniunea Europeană, vom efectua discuţii corecte şi constructive. Mai întâi va trebui să clarificăm condiţiile în care Marea Britanie va părăsi UE, iar abia apoi, sperăm, vom putea discuta despre viitoarea relaţie”, a spus Angela Merkel, potrivit Mediafax.

Marea Britanie a declanșat procedura de ieșire din UE. Președintele Consiliului European, Donald Tusk a primit de la ambasadorul Marii Britanii pentru Brexit scrisoarea de activare a Articolului 50, semnată, marți de Theresa May. Cele 27 de state membre și instituțile UE vor răspunde în termen de 48 de ore la această notificare.

 

Citește mai multe despre Angela Merkel, Theresa May și BREXIT pe Libertatea.

Comentarii