Meteorologii precizează că, în intervalul menționat, în sud-estul țării, acolo unde este valabil codul galben, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări și va sufla, la rafală, cu viteze de 55-65 km/h. De asemenea, local va fi viscol.

În ceea ce privește județele Constanța și Tulcea, aici „va ninge însemnat cantitativ (20 – 30 litri/metru pătrat) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent”.

Vântul va sufla puternic în cele două județe, având „intensificări susținute”, cu viteze de 60-70 km/h, „ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ”. Mai mult, pe litoral și în Delta Dunării, rafalele vor atinge chiar și 80-90 km/h și vor fi precipitații mixte.

Avertizare de vreme severă: Ninsori viscolite în sud-estul țării, până marți
Zonele vizate de codul portocaliu și codul galben, în intervalul 28 februarie (ora 10) – 1 martie (ora 10) | Foto: www.meteoromania.ro

De asemenea, ANM a mai emis o informare meteorologică, valabilă de mâine, 1 martie (ora 10), până pe 3 martie (ora 10), potrivit căreia, în această perioadă, în estul, sudul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali va ninge temporar, iar local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 45-50 km/h, viscolind ninsoarea, precizează meteorologii.

Ninsoare în București

Până joi, 3 martie, la ora 10, în București vremea va fi închisă şi se va răci. Temporar va ninge, mai ales astăzi și mâine (1 martie) și se va depune strat de zăpadă, în medie de 2 – 4 centimetri, anunță ANM, într-o prognoză specială pentru zona Capitalei.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei de astăzi, când la rafală se vor atinge viteze de 50 – 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi de 2 – 4 grade, iar minimele de vor fi cuprinse între -3 și 0 grade Celsius.

Urmărește-ne pe Google News