MENIU CAUTĂ
20 Iul. 2018 11:47

ANM a emis 50 avertizări/atenţionări de fenomene meteo periculoase într-o singură zi

Distribuie

ANM a emis 50 avertizări/atenţionări de fenomene meteo periculoase într-o singură zi. Salvatorii au intervenit, în urma ploii de joi, în 21 de localități, pentru evacuarea apei care s-a acumulat în aproape 100 de gopsodării. Totodată, traficul a fost întrerupt temporar pe un drum judeţean, din cauza acumulării de apă. 


Prognoza meteo pentru perioada 16-29 iulie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni


ANM a emis 50 avertizări/atenţionări de fenomene meteo periculoase într-o singură zi, anunță IGSU. Salvatorii au fost solicitați să intervină în 21 de localități din 9 județe (Arad, Buzău, Braşov, Bacău, Bihor, Mureş, Neamţ, Timiş şi Vrancea).

„În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost emise 50 avertizări/atenţionări de fenomene meteorologice periculoase imediate la nivelul mai multor zone din ţară. Ca urmare a ploilor însemnate cantitativ, atât în cursul zilei de ieri, cât şi pe timpul nopţii, echipaje de salvatori au monitorizat zonele de risc şi au intervenit în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din 21 localităţi aflate în 9 judeţe (Arad, Buzău, Braşov, Bacău, Bihor, Mureş, Neamţ, Timiş şi Vrancea). Efectivele de pompieri au acţionat cu motopompe de diferite capacităţi, autospeciale şi tehnică specifică de intervenţie pentru evacuarea apei din 2 anexe, 130 curţi şi 11 subsoluri', informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit sursei citate, o situație deosebită s-a înregistrat în județul Bacău, unde din cauza precipitaţiilor însemnate cantitativ, într-o perioadă de scurtă de timp, a crescut semnificativ debitul pârâului Bârnat.

De asemenea, în județul Timiș, au fost inundate aproximativ 100 de goposdării. Ruperea de nori a făcut ravagii în localitățile timișene Făget și Bichigi. A plouat torențial, iar apa s-a scurs de pe versanți. Pompieri de la Făget, Lugoj, Buziaș și Timișoara, au ajuns repede și au evacuat apa din gospodării. Apa a inundat mai multe curți, grădini și anexe ajungând chiar și la jumătate de metru. Inundații de mai mică amploare s-au produs și în localitățile Ohaba Lungă și Begheiu Mic.


CITEȘTE ȘI: 

ANALIZĂ / Amnistia fiscală pe înțelesul tuturor: 'Unii sunt mai deștepți și alții mai proști'

Comentarii