MENIU CAUTĂ
01 Aug. 2018 07:35 , de Daniel Ionașcu

Gazele naturale se scumpesc cu 5,8% de la 1 august pentru populație. Cu cât vor crește facturile

Distribuie

Gazele naturale scumpesc cu 5,8% de la 1 august. În urma scumpirii anunţate, factura medie la un apartament dotat cu centrală termică pe gaz creşte în funcţie de consum, cu 5 lei în lunile calde şi cu 10 lei în lunile din sezonul rece, faţă de preţurile din iunie-iulie 2018.

„Având în vedere solicitările furnizorilor de gaze naturale şi în urma analizei minuţioase a costurilor reflectate în preţul final, comitetul de reglementare, aplicând prevederile legale, a constatat că sunt îndeplinite condiţiile pentru o ajustare, în medie cu 5,83%, a preţului la gazele naturale pentru clienţii finali casnici, începând cu data de 1 august 2018”, se arată într-un comunicat al ANRE, transmisă pe 19 iulie.

Când ieftin, când scump

Anunțul că gazele se scumpesc de la 1 august a fost făcut în aceeași zi în care Ministerul Finanțelor pusese în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care prețul gazelor de producție internă să fie scăzut și apoi plafonat până în 2021.

Conform notei de fundamentare a hotărârii, prețul trebuie plafonat deoarece în caz contrar există premizele scumpirii cu o treime a acestora până în luna martie.

O zi mai târziu, proiectul privind plafonarea prețului gazelor a fost retras de pe site-ul Ministerului de Finanțe. Ministrul Eugen Teodorovici a declarat că se va discuta despre acest subiect „când cu toții vom fi pregătiți”.


CITEȘTE ȘI:

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Libertatea publică un document oficial înfricoșător! Ruleta românească: săli de operație dezinfectate din 7 în 7!

Citește mai multe despre ANRE și gaze naturale pe Libertatea.

Comentarii