Mergi direct la conținut »
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, apel pentru aderarea României la Schengen: „Statele membre să-şi modifice poziţia”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, apel pentru aderarea României la Schengen: „Statele membre să-şi modifice poziţia”

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a vorbit, joi seară, la Ateneul Român, în discursul de la ceremonia de lansare oficială a Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene, despre necesitatea aderării României la spațiul Schengen și a spus că acest lucru ar trebui să se producă în prima parte a anului 2019. 

„În viitorul buget o să se ţină cont mult de principiului solidarităţii. Lansez statelor membre să-şi modifice poziţia în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen. Primirea României şi Bulgariei în Schengen ar fi benefică”, a spus Tajani.

Președintele Parlamentului European a adăugat că sentimentul solidarităţii trebuie să se manifeste şi prin aderarea României la spaţiul Schengen și că speră ca această decizie să fie luată în timpul mandatului României de preşedinte al Consiliului UE.

Antonio Tajani a fost aplaudat de cei prezenți la ceremonie după ce a spus că în România se simte ca acasă.

„România a avut mereu o vocaţie europeană. În urmă cu peste 2000 de ani, strămoşii noştri romani au traversat Dunărea şi au ajuns pe aceste pământuri, identificând un neam care atunci era unic în lume. Această epopee a schimbat cursul istoriei. Frumoasa dumneavoastră ţară îşi trage numele de la puternica prezenţă romană. (…) Eu mă simt aici ca acasă”, a declarat Tajani.

FOTO: HEPTA / MEDIAFAX


Greșeala de pe invitațiile trimise de Dăncilă pentru concertul de la Ateneul Român. Ce decizie a luat premierul după ce a văzut


 

Close
Închide
  Close