Mergi direct la conținut »
Ape tulburi în PSD. Cum se reorganizează taberele Firea-Dragnea
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ape tulburi în PSD. Cum se reorganizează taberele Firea-Dragnea

Ape tulburi în PSD. Cum se reorganizează taberele Firea-Dragnea

Scandalul dintre Gabriela Firea și Liviu Dragnea strânge rândurile în partid. În timp ce parlamentarii apropiați președintelui PSD critică primarul Capitalei și propun sancțiuni pentru atacurile ei, alții îi cer lui Liviu Dragnea să se retragă. Ca un efect, un deputat PSD a demisionat din partid.

De Sorina Ionaşc,

Pe față, totul e bine. În spate, e șobolăneala”. Asta a spus Gabriela Firea, despre situația din PSD. E drept, la nivel oficial, mai toți liderii țin partea lui Liviu Dragnea sau încearcă să ascundă conflictul deschis dintre președintele partidului și primarul Capitalei. Doar câteva voci, mai mult sau mai puțin cunoscute, au tras un semnal de alarmă.

Scandalul de la vârful PSD a dus și la prima demisie. Deputata Mihaela Huncă a decis să plece tocmai din cauza problemelor interne.

Social-democrația în care cred eu, bazată pe valori autentice, pe meritocrație și pe competență nu se mai regăsește astăzi în PSD, fiindcă PSD, din motive ce nu pot să le înțeleg, și-a uitat și menirea, și ideologia. Am subliniat constant că drumul ales se abate de la proiectul pe care l-am propus românilor. Unicul demers politic al conducerii partidului este acum o luptă absurdă, fără argumente și fără folos pentru cetățeni, cu toată lumea care i se opune”, a anunțat Mihaela Huncă, odată cu demisia sa.

Un alt deputat PSD i-a cerut lui Liviu Dragnea să se retragă. Răzvan Rotaru rămâne în partid, dar se declară nemulțumit de cum se iau deciziile.

Nu am fost niciodată consultaţi. Nu am fost niciodată luaţi în seamă. S-a trecut peste noi ca şi parlamentari. Nu sunt de acord să fiu batjocorit, umilit de către o parte din colegii mei. Nu mă gândesc la o plecare din partid. Eu mă gândesc să rămân în partid să mă lupt cu cei care nu vor binele partidului, care urmăresc mai mult interesul personal”, a spus deputatul PSD Răzvan Rotaru, potrivit Agerpres.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Oamenii lui Dragnea, susținători fideli


Unul dintre cei mai vocali susținători ai lui Liviu Dragnea a fost, de-a lungul timpului, Cătălin Rădulescu. Deputatul PSD îi ține partea și acum și spune că Gabriela Firea ar trebui sancționată de partid.

„E susținută de securiști acoperiți care-s pe la noi din partid. Lumea e nemulțumită de ce face ea. Înțelegem că n-a făcut nimic pentru București, dar nu e de vină partidul, ea trebuie să-și asume. Dacă va continua cu astfel de atacuri, vreau să cer să i se retragă sprijinul politic. Nu se potolește, continuă să atace partidul, ne deranjează și e un prejudiciu de imagine adus partidului”, a declarat Cătălin Rădulescu.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Social-democratul a spus că sunt „butoanele SRI, activate din interiorul partidului”.

De altfel, chiar după ultima ședință a Comitetului Executiv Național, la Neptun, liderii apropiați lui Liviu Dragnea au transmis comunicate de presă sau au scris pe Facebook mesaje de susținere a lui Liviu Dragnea, criticând afirmațiile Gabrielei Firea.

În cele mai recente declarații, primarul Capitalei a spus că nu își dorește ca partidul să fie divizat.

Nu e normal să ajungem ca într-o formaţiune condusă dictatorial să nu poţi spune nimic. Nu voi face un gest care să atace unitatea partidului. Dacă spui ceva, ţi se închide gura, se spune că vrei să cadă Guvernul. Nu-mi plac şobolănismele. Am avut suficient parte de ele. Pe faţă spuneau unii că totul e bine, în spate era şobolăneală”, a declarat Firea.

Close
Închide
  Close