Mergi direct la conținut »
Adevărul despre aplicaţia care detectează dacă ai telefonul ascultat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Adevărul despre aplicaţia care detectează dacă ai telefonul ascultat

Adevărul despre aplicaţia care detectează dacă ai telefonul ascultat

Mulți oameni folosesc aplicații gratuite Android pentru a încerca să găsească capturile IMSI, însă cercetările arată că aplicațiile pot fi înșelate.

IMSI (International mobile subscriber identity) este un număr format din 15 cifre care este stocat pe SIM şi care este alocat utilizatorului de către operatorii de telefonie. Acest cod permite operatorul să identifice abonatul funcţie de numărul de telefon. De asemenea, IMSI conţine un cod ce identifică ţara în care are contract abonatul.

Una dintre aplicațiile de acest gen a fost lansată în anul 2015. SnoopSnitch a fost dezvotată de compania germană Security Research Labs și se spunea că îi avertizează pe utilizatori în cazul în care un hacker sau un angajat al vreunei agenţii de securitate încearcă să le intercepteze apelurile sau traficul de date.

Din luna iulie 2017, aplicaţia a fost actualizată şi îmbunătăţită, iar pentru folosirea ei era specificat ca fiind necesară rootarea telefonului.

Însă, noile studii arată că și cele mai populare dintre aplicații nu sunt chiar așa eficiente, potrivit motherboard.vice.com.

Aplicațiile curente de pe piață pot fi ușor înfrânte prin tehnici simple thenici de eludare și au capacități tehnice limitate din cauza lipsesi de acces la hardware-ul subiacent al telefoanelor mobile”, a declarat Ravishankar Borgaonkar, unul dintre cercetătorii de la “Department of Computer Science” la University of Oxford.

Oamenii de știință de la același departament spun că testele pe care le-au făcut demonstrează că aplicațiile au foarte puțină protecție împotriva tehnicilor comune de atac.


INFOGRAFIE. Ce se întâmplă în fiecare minut pe internet


 

Close
Închide
  Close