MENIU CAUTĂ

Aplicaţia care le poate salva viaţa surdo-muţilor

Distribuie

Cei peste 25.000 de surdo-muţi din România au primit recent o veste bună. S-a lansat aplicaţia pentru smartphone – dezvoltată de un serviciu de Ambulanţă din Târgu Mureş în cadrul proiectului ”SOS Surdo-muţi”-, care le oferă acestora acces la serviciile medicale de urgenţă.
Printr-o sponsorizare a unei companii de telefonie mobilă din România, asociaţiile de surdo-muţi primesc abonamente sociale şi smartphone-uri pe care pot instala aplicaţia ce le poate salva viaţa. Pentru aceasta, persoanele cu deficienţe de auz şi vorbire trebuie să plătească un abonament lunar de 7 euro cu TVA, în care sunt incluse minute şi mesaje nelimitat, dar şi telefonul smart pe care pot instala funcţia care le poate salva viaţa în caz de nevoie.
Cum funcţionează
Aplicaţia pentru smartphone-uri ”SOS Surdo-muţi” cuprinde trei mesaje predefinite, pe patru secţiuni: SOS Medical, SOS Ordine Publică, SOS Pompieri şi SOS Martor accident rutier. Atunci când o persoană apelează unul din cele patru butoane de panică, în dispeceratul Ambulanţei apar numele apelantului, afecţiunile (dosarul medical al abonatului figurează în baza de date) şi semnalul GPS, ce indică cu o precizie de un metru locul în care se află acesta

Comentarii