MENIU CAUTĂ
24 Ian. 2018 16:55 , de Daniel Ionașcu

Apple a lansat, în sfârșit, boxa inteligentă HomePod în lupta cu Amazon și Google – VIDEO

Distribuie

Apple a lansat boxa inteligentă HomePod pentru a concura Amazon și Google, după ce a ratat sezonul critic de cumpărături de Sărbători. Aceasta utilizează asisitentul digital Siri în lupta cu Alexa și Google Assistant și costă 349 de dolari, potrivit Reuters.

Apple va începe să preia comenzi începând de vineri și va ajunge la primii consumatori începând cu data de 9 februarie, după ce termenul inițial anunțat de Apple era decembrie 2017. Pentru început, boxa HomePod va fi disponibilă doar SUA, Marea Britanie și Australia.

HomePod poate controla accesorii inteligente

Apple HomePod poate trimite mesaje, poate citi știri de pe CNN, ESPN sau NPR, poate seta alarme, poate anunța vremea sau cum e traficul, a anunțat compania într-un comunicat.

De asemenea, poate controla mai multe gadgeturi inteligente din locuință, dacă acestea suportă standardul HomeKit, dezvoltat de Apple.

HomePod poate controla astfel lumina, temperatura, încuietorile inteligente, diverși senzori de fum, camere de supraveghere, aparate de aer condiționat. O listă cu accesoriile HomeKit disponibile poate fi găsită pe Digital Trends.

Apple HomePod

Sursa foto: Apple

Apple Music

De asemenea, HomePod poate rula melodiile deținute de utilizatori în iTunes și funcționează împreună cu serviciul de streaming Apple Music. Prin aceasta din urmă, Apple vrea să concureze mai bine rivalul Spotify, care are deja 70 de milioane de abonați. Apple Music are doar 30 de milioane.

Boxele inteligente Amazon Echo și Google Home pot controla Spotify, dar serviciul Apple Music nu este disponibil pe acestea. Spotify este la cuțite cu Apple și a acuzat gigantul de practici anticoncurențiale.

De asemenea, HomePod ar putea controla viitorul serviciu de filme pe care Apple îl pregătește pentru a putea concura Netflix.

Concomitent, este logic ca în viitor boxa inteligentă HomePod să controleze Apple TV și să devină centrul inteligent al locuinței, un fel de server central.

Apple HomePod

Sursa foto: Apple

Bătălia pentru inteligența artificială

Gigantul american marșează pe calitatea audio în lupta cu Amazon – care are deja o gamă imensă de produse de acest gen pe piață, și cu Google – care a prezentat recent 'ecrane inteligente' realizate de Lenovo și Sony și dotate cu asistentul său digital.

Pe de altă parte, analiștii consultați de către Reuters sunt îngrijorați de altceva: faptul că utilizatorii interesați au cumpărat deja boxe inteligente Amazon sau Google în sezonul de sărbători, când cei doi giganți au redus masiv prețurile, până la 30 de dolari bucata.

Acest lucru elimină nevoia achiziționării produsului Apple.

Nici acum nu este gata

În fine, o serie de facilități anunțate deja în vara anului trecut de către Apple nu vor fi disponibile nici măcar acum, chiar dacă lansarea are loc la două luni după ce termenul inițial.

Fanii Apple sunt nemulțumiți de acest lucru. Spre exemplu, două sau mai multe boxe HomePod nu pot fi împerecheate pentru a funcționa în tandem, ca un sistem surround. Aceasta facilitate va fi disponibilă spre sfârșitul lui 2018, scrie Cult of Mac.

De asemenea, nici standardul de transmisie Air Play 2 nu va funcționa pe HomePod la lansare. Astfel, utilizatorii nu pot programa boxele să ruleze cântece diferite, chiar dacă oamenii dețin mai multe dispozitive.

În fine, o problemă existențială pentru Apple este că asistentul digital Siri nu este la fel de inteligent precum Alexa sau Google Assistant.

Loading...
Comentarii