Mergi direct la conținut »
VIDEO / Amazon vrea să-ți cucerească locuința. Gigantul lansează o nouă linie de gadgeturi Echo pentru o casă inteligentă. Asistentul digital Alexa ajunge și pe BMW-uri
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > VIDEO / Amazon vrea să-ți cucerească locuința. Gigantul lansează o nouă linie de gadgeturi Echo pentru o casă inteligentă. Asistentul digital Alexa ajunge și pe BMW-uri

VIDEO / Amazon vrea să-ți cucerească locuința. Gigantul lansează o nouă linie de gadgeturi Echo pentru o casă inteligentă. Asistentul digital Alexa ajunge și pe BMW-uri

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a lansat ieri o nouă linie de gadgeturi din gama Echo, care vizează crearea unei locuințe inteligente, pe măsură ce se pregătește de intrarea Apple pe acest segment prin vânzarea boxei inteligente HomePod, arată Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Echo Spot

Astfel, Amazon a prezentat Echo Spot, acesta fiind un ceas inteligent de noptieră care are un ecran rotund de 2,5 inchi și poate efectua apeluri video. De asemenea, acesta poate fi conectat la boxe externe, fie prin cablu, fie prin Bluetooth. Acesta va fi disponibil din data de 19 decembrie și va costa 130 de dolari, potrivit companiei.

Acesta este o alternativă mai ieftină la Echo Show, care este un fel de tabletă inclusă pe un stand, gata de a fi folosită în bucătărie. Echo Show se află acum în centrul unui scandal între Amazon și Google, după ce Google a retras aplicația de YouTube de pe dispozitiv, acuzând că implementarea acesteia de către Amazon este defectuoasă.

Echo Plus

Un alt gadget este Echo Plus, aceasta fiind o boxă inteligentă de forma unui cilindru, similară cu boxele originale Echo. Diferența este că acesta este acum și un hub inteligent pentru toate dispozitivele din casă, fiind compatibil cu peste 100 de produse.

De asemenea, facilitatea de recunoaștere vocală este acum întărită, Echo Plus putând prelua comenzi vocale de la distanțe mult mai mari.

Să sperăm, însă, că nu vor exista probleme de genul celei de săptămâna trecută, când un papagal a comandat produse pe Amazon cu ajutorul asistentului vocal Alexa…

Fiecare produs Echo Plus vine în cutie cu câte un bec inteligent Philips Hue. Dispozitivul este disponibil în alb, negru și argintiu. Acesta va ajunge pe piață începând cu 31 octombrie.

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus
Recomandări

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus

 

Amazon Echo, generația a doua

De asemenea, Amazon a lansat și o versiune mai mică a Echo, care e deja în vânzare începând de astăzi cu 99 de dolari. Aceasta are jumătate din înălțimea originalului Echo. Acestea vin cu mai multe finisaje, inclusiv lemn sau material textil.

Echo Connect

Echo Connect este un alt dispozitiv adus de către Amazon. Acesta costă 35 de dolari și poate fi folosit pentru realizarea de apeluri pe liniile de telefonie fixă, cu ajutorul Alexa. Va trebui, însă, să legi numărul de telefon la acesta.

Echo Buttons

Acestea sunt un fel de butoane precum cele utilizate la concursurile de genul ”Știi și câștigi”. Utilizatorii le pot conecta la boxele inteligente cu Alexa și să le folosească fix pentru astfel de jocuri trivia, fiind interactive. Acestea sunt circulare și au luminițe deasupra. Practic, sunt un fel de accesorii. Costă 20 de dolari perechea.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

Amazon Fire TV 4K

În fine, Amazon a anunțat o nouă generație a decodorului media Fire TV, acesta suportând acum rezoluții 4K HDR, exact ca noul Apple TV anunțat recent de către Apple.

Ca formă, acesta este ca o cutiuță la care este atașat cablul HDMI, întocmai ca la Chromecast Ultra, dispozitivul de streaming lansat de Google anul trecut.

Noul Fire TV costă 70 de dolari, mult sub prețul unui Apple TV 4K, care pornește de la 179 de dolari.

Amazon vinde și un pachet format Fire TV stick și Echo Dot cu 60 de dolari. O altă configurație include un Echo Dot și un Fire TV 4K, pentru 80 de dolari.

Alexa ajunge pe BMW-uri

În fine, Amazon a mai anunțat că asistentul digital Alexa va ajunge din 2018 și pe autoturismele de lux BMW și o serie de modele Mini, deținute tot de către constructorul german. Alexa va folosi o serie de microfoane integrate în mașină și va prezenta șoferilor și pasagerilor informații pe ecranul integrat în consola de bord.

Amazon intenționează să facă din Alexa o platformă exact cum sunt sistemele de operare Windows de la Microsoft și Android de la Google. Aceasta din urmă are un produs similar, Google Home, dar Amazon are o cotă de piață mult mai mare.

De asemenea, Apple va pune în vânzare boxa inteligentă HomePod, însă aceasta va costa 349 de dolari. Apple a lansat primul asistent virtual, Siri, în 2011, însă de atunci a rămas în urmă.

Close
Închide
  Close