Mergi direct la conținut »
VIDEO | Apple a prezentat sistemul de operare iOS 12, mai rapid și cu noi îmbunătățiri. Asistentul digital Siri devine un rival pentru Alexa de la Amazon
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > VIDEO | Apple a prezentat sistemul de operare iOS 12, mai rapid și cu noi îmbunătățiri. Asistentul digital Siri devine un rival pentru Alexa de la Amazon

VIDEO | Apple a prezentat sistemul de operare iOS 12, mai rapid și cu noi îmbunătățiri. Asistentul digital Siri devine un rival pentru Alexa de la Amazon

Apple a prezentat în cadrul conferinței WWDC, destinată dezvoltatorilor de programe și aplicații, noul sistem de operare iOS 12, care rulează pe iPhone și iPad, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Acesta aduce noi îmbunătățiri, care permit modelelor vechi să ruleze mai bine, dar și controale prin care părinții pot limita timpul petrecut de copii pe mobil. De asemenea, aduce noi facilități privind bateria, smartphone-urile urmând să țină mai mult.

Apple a avut de înfruntat o adevărată furtună la finele anului trecut, după ce a recunoscut că încetinea vechile iPhone-uri. Drept urmare, s-a trezit cu zeci de procese din partea utilizatorilor furioși.

Acum, Apple se concentrează pe cei 1,3 miliarde de utilizatori ai săi, mai ales că serviciile sale online au devenit a doua sursă de venituri, după vânzările de iPhone-uri și peste nivelul înregistrat de Mac-uri și iPad-uri.

Noul iOS 12 deschide aplicațiile de două ori mai rapid decât predecesorul său, iOS 11, potrivit lui Craig Federighi, directorul său de software. Desigur, asta e adevărat și din cauză că iOS 11 a fost cel mai plin de bug-uri sistem de operare lansat de Apple. Federighi a mai spus că noul iOS 12 funcționează pe smartphone-urile și tabletele lansate din 2013 încoace, astfel că sunt suportate 5 generații de produse.

Videochat cu 32 de persoane

Concomitent, Apple a prezentat o facilitate care permite sesiuni video cu până la 32 de persoane prin Facetime. Apple intră așadar în lumea comunicațiilor coporative, la concurență cu sistemele dezvoltate de către Cisco sau cu Skype de la Microsoft.

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'
Recomandări

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'

Limitarea timpului în fața ecranului

De asemenea, Apple a răspuns și criticilor care acuzau compania că a contribuit la dependența copiilor de de gadgeturi și acum va permite părinților să seteze un anumit timp-limită. Dpă expirarea acestuia, aplicația nu se mai poate folosi.

Mai mulți acționari ai Apple au cerut companiei să ia astfel de măsuri, inclusiv o serie de fonduri de investiții, după ce reputația companiei a început să fie afectată de studiile care arată dependența de smartphone printre copii și adolescenți.

Comenzi inteligente prin Siri

În fine, Apple a prezentat și comenzi vocale realizate prin intermediul Siri. Până acum, Apple a limitat numărul aplicațiilor care puteau accesa asistentul digital. Puteau funcționa astfel serviciipe PayPal sau Uber. Spre comparație, Amazon a permis controlul multor aplicații cu asistentul său digital Alexa.

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

Facilitatea se cheamă Siri Shortcuts, iar dezvoltatorii de aplicații pot adăuga comenzi specifice prin care Siri poate controla diverse gadgeturi inteligente din interiorul locuinței. Acestea trebuie să fie compatibile cu Apple HomeKit.

De asemenea, poți trimite locația, timpul estimat până la sosire pentru o întâlnire și altele.

Realitate augmentată

Apple a prezentat și noi unelte pentru realitate augmentată, noul său pariu. Utilizatorii vor putea partaja lumi virtuale, cum ar fi jocuri LEGO.

Portarea aplicațiilor de iOS pe macOS

În fine, Federighi a mai anunțat că Apple lucrează de mai mulți ani pentru a porta aplicațiile de iPhone și iPad pe calculatoarele Mac. Apple țintește astfel doi iepuri dintr-un foc: deodată mai multe aplicații vor fi disponibile pe Mac-uri, iar acestea vor fi mai atrăgătoare și, în același timp, poate muta o parte din Mac-uri pe procesoare proprii, eliminând Intel.

Apple a mai anunțat și noi versiuni pentru celelalte sisteme de operare ale sale, respectiv tvOS 12 pentru Apple TV, watchOS 5 pentru ceasurile inteligente Apple Watch și macOS Mojave pentru

Close
Închide
  Close