De Daniel Ionașcu,

La acel moment, Steve Jobs – cofondator al Apple și director general al companiei – a anunțat că va declanșa ”războiul termonuclear” contra Android, după ce Google ar fi copiat iOS și a făcut sistemul de operare gratuit pentru toți producătorii.

Apple și Google au stins în 2014 litigiile dintre cele două companii.

Nici Google nu o duce acum mai bine, având de înfruntat pretenții de 9 miliarde de dolari din partea Oracle pentru utilizarea Java în Android.

Victorii de etapă

Revenind la Apple și Samsung, cei doi giganți au câștigat rând pe rând diverse etape în justiție.

Apple este percepută ca fiind partea câștigătoare, după ce în 2012 o instanță a acordat daune de un miliard de dolari pentru încălcarea brevetelor.

Ulterior, Samsung a atacat decizia și a obținut suspendarea acesteia și rejudecarea.

Anul trecut, Apple a câștigat daune de 539 milioane de dolari, după ce Samsung plătise anterior 399 de dolari, astfel că mai avea de plătit suplimentar circa 140 de milioane de dolari. Însă acest verdict nu era definitiv.

În acest moment nu se cunoaște dacă și cât va plăti Samsung pentru fiecare dispozitiv Android/Tizen care folosește patentele Apple.

Impact asupra legii

Sumele nu au vreun impact în rezultatele financiare ale celor doi giganți, fiecare realizând profituri de circa 14 miliarde de dolari în fiecare trimestru. Samsung a devenit anul trecut cel mai mare producător de semiconductori din lume, depășind Intel, și este deja cel mai mare producător de telefoane și televizoare. Apple este la rândul său cea mai valoroasă companie listată pe o bursă, cu o capitalizare de 905 miliarde de dolari.

Însă cazul a rescris din temelii legislația americană privind brevetele. Curtea Supremă a SUA a decis în 2016 că o companie care încalcă drepturile alteia nu trebuie obligată să își dea tot profitul atunci când numai anumite părți încalcă patentele celeilalte.

Apple mai are însă procese privind brevetele. Compania este acuzată de către producătorul de cipuri Qualcomm că îi încalcă proprietatea intelectuală.

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente