Mergi direct la conținut »
Apple vrea să cumpere aplicația Shazam pentru a îmbunătăți asistentul virtual Siri. Începe bătălia pentru casa inteligentă
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Apple vrea să cumpere aplicația Shazam pentru a îmbunătăți asistentul virtual Siri. Începe bătălia pentru casa inteligentă

Apple vrea să cumpere aplicația Shazam pentru a îmbunătăți asistentul virtual Siri. Începe bătălia pentru casa inteligentă

Apple se află în negocieri pentru a cumpăra aplicația de recunoaștere muzicală Shazam pentru 400 de milioane de dolari, scrie Reuters, care citează surse apropiate situației.

De Daniel Ionașcu,

Shazam este folosite de fanii săi pentru faptul că ajută utilizatorii să recunoască o melodie doar din ascultarea unei mici părți a acesteia.

Aplicația Shazam a fost descărcată de peste un miliard de ori. Compania care operează aplicația a strâns până acum de la investitori 143,5 milioane de dolari, iar între investitori se regăsesc fondul Kleiner Perkins, dar și Sony Music și Acces Industries. Acesta din urmă este un holding privat care deține casa de discuri Warner Music.

Suma de 400 de milioane de dolari este sensibil mai mică față de valoare de un miliard de dolari la care a fost evaluată de curând aplicația Shazam.

Potrivit TechCrunch, care a prezentat prima oară știrea, achiziția Shazam vine în contextul în care serviciul muzical Spotify se pregătește de listarea pe bursă. Spotify are 60 de milioane de abonați în întreaga lume, în vreme ce Apple Music – serviciul similar oferit de gigantul american – are doar 27 de milioane utilizatori.

Integrare mai bună cu Siri

Pe de altă parte, Reuters notează că aplicația Shazam este strâns integrată cu asistentul virtual Siri. Dar, pe lângă partea muzicală, Shazam are și alte funcții, care pot îmbuntăți Siri. Este vorba în principal de abilitatea de a identifica filme și seriale TV. Aceasta nu este încă prezentă pe Siri.

Apple ar putea integra această facilitate în asistentul său virtual, care a deveni astfel mai ”inteligent”.

Casa inteligentă, viitoarea redută

Eforturile gigantului american ar duce la îmbunătățirea Apple TV, dar și la facilități suplimentare pentru boxele inteligente HomePod.

Aceste gadgeturi acționează ca servere centrale pentru dispozitivele inteligente din toată casa, iar Apple este în plină luptă cu Amazon, Google, Microsoft, Samsung și Sony.

Pe de altă parte, Apple tocmai ce a suferit o lovitură de imagine săptămâna trecută după ce presa a scris că hackerii puteau prelua controlul gadgeturilor inteligente din orice locuință din cauza unei vulnerabilități dintr-un soft realizat de către Apple. Este vorba de HomeKit, prin care consumatorii puteau controla dispozitivele inteligente de pe iPhone.

Din cauza vulnerabilității, infractorii cibernetici puteau ajunge să controleze inclusiv încuietorile inteligente sau termostatele.

Close
Închide
  Close