Deocamdată, nu se cunoaște numărul exact de contestații pentru că nu au fost centralizate datele de la inspectoratele școlare din toate județele țării.

Se știe, însă, că aproape 5.300 de contestaţii au fost depuse doar în Bucureşti. Află la ce probă sunt cei mai mulți elevi nemulțumiți!

Deși ministrul a apreciat că ”este un număr foarte mare” de contestații, conform datelor MEN, în anii anteriori numărul acestora a fost chiar mai mare decât în 2019:

Contestațiile au putut fi depuse imediat dupa aflarea rezultatelor de la Bacalaureat, luni, 8 iulie, în intervalul 12-16.

În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

Rezultatele de la BAC 2019 (înaintea contestațiilor) au fost s-au afișat luni, 8 iulie. Conform acestora, 67,2% dintre elevi au promovat examenul de Bacalaureat.

Află care este singurul liceu public din București în care toți elevii au promovat examenul de Bacalaureat 2019.

Vezi cum s-au descurcat absolvenții liceelor private din București la Bacalaureat 2019

FOTO: Hepta


Citește și:
Patru elevi din Buzău au obținut media 10 la Bacalaureat! Printre ei se numără și elevul admis deja la Oxford: „O să mă întorc în țară”

Eleva care a obținut singura medie de 10 la Bacalaureat din județul Alba. „Sunt bucuroasă că munca mea a dat roade”

Povestea elevei din Gorj care a luat 10 pe linie la Bacalaureat după ce a făcut naveta patru ani de liceu. De ce vrea să rămână în România


   

Google News Urmărește-ne pe Google News