Cristina Călescu a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu și este una din cele trei eleve din judeţul Gorj care a obţinut media 10 la Bacalaureat 2019, relatează Mediafax.

Povestea elevei din Gorj care a luat 10 pe linie la Bacalaureat după ce a făcut naveta patru ani de liceu. De ce vrea să rămână în România

Tânăra a mărturisit că a învățat constant în toți cei patru ani de liceu. Pentru a ajunge la școală, Cristina s-a trezit în fiecare dimineață la ora 6 pentru a face naveta.

„Am muncit foarte mult. Mai departe vreau să dau la Facultatea de Litere şi vreau să îmi dau Titularizarea, sper să şi reuşesc. Am terminat profilul Pedagogic. Dau titularizarea pe învăţători, este ceea ce îmi doresc de foarte mult timp şi sper să reuşesc. Am depus dosar pentru titularizare şi în Gorj, şi în Bucureşti. Dorinţa mea este să rămân în Gorj, dar posturi sunt foarte puţine, pentru că îmi e mie mai bine acasă. Nu m-am gândit să plec în străinătate, aici mă simt eu bine, aici sunt eu. Locuiesc la ţară. Am făcut naveta în cei patru ani. Stau în satul Vârtopu, comuna Ciuperceni, dimineaţa m-am trezit la ora 06.00, mă duceau părinţii în staţie, iar seara mă întorceam tot cu microbuzul”, a declarat Cristina Călescu, conform sursei citate.

„Secretul este să lucrezi continuu”

Cristina Călescu a absolvit fiecare clasă de liceu cu medii aproape de 10. Cel mai mare vis este să devină învățătoare și să aibă un post cât mai aproape de casă.

„Ştiu că meseria de învăţător nu e atât de bine plătită, dar atât de mult îmi doresc, încât cred că până la urmă banii nu mai contează. Copiii pentru mine sunt importanţi, îmi plac atât de mult copiii, încât banii i-am lăsat deoparte. Părinţii mă suştin. Ei au avut încredere în mine, însă eu nu am fost atât de sigură că voi obţine nota maximă. Acum aştept să văd unde o să reuşesc. Secretul este să lucrezi continuu”, a mai spus Cristina Călescu.

Precum Cristina, alți doi elevi din județul Gorj au obținut media 10 la Bacalaureat. Aceștia sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, respectiv Colegiul Tehnic Motru.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat au fost publicate luni.

Potrivit Ministerului Educației, 177 de elevi au obținut medii de 10.

sursă foto: Facebook


Citește și:

Rezultate BAC 2019. Au fost afișate notele

Contestații Bacalaureat 2019. Cum trebuie să procedeze elevii nemulțumiți de rezultatele la BAC