Mergi direct la conținut »
Incendiu în Londra| Aproximativ 600 de imobile din Anglia au aceeaşi învelitoare ca Grenfell Tower
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Incendiu în Londra| Aproximativ 600 de imobile din Anglia au aceeaşi învelitoare ca Grenfell Tower

Guvernul britanic a anunțat că riscul ca tragedia de la blocul din Kensington să se repete este foarte mare deoarece alte aproximativ 600 de imobile din Anglia au aceeași învelitoare ca Grenfell Tower, scrie BBC News.

Blocurile turn din toată Marea Britanie sunt examinate după incendiul din Londra, care a lăsat 79 de persoane morți sau dispăruți, presupuși morți. Primele date arată că trei eșantioane s-au dovedit a fi „combustibile”, iar mai multe rezultate vor fi făcute publice în următoarele 48 de ore.

O purtătoare de cuvânt a Guvernului a declarat că este o „problemă de urgență absolută” de a le spune locuitorilor, iar premierul Theresa May a anunțat că toate autoritățile locale responsabile de apartamente au fost informate.

„Suntem în contact cu toate autoritățile locale pentru a le încuraja să ne trimită urgent eșantioanele și apoi vom efectua verificările de care trebuie să vedem care e situația. Evident, nimeni nu va locui în clădirile care nu sunt sigure. Acestea vor fi refăcute, iar proprietarilor li se vor oferi locuințe alternative”.

Anunțul vine după ce șeful consiliului Kensington and Chelsea a demisionat după criticile privind reacția autorității londoneze. În discursul pe care l-a ținut în Camera Comunelor, a May a spus că primăria nu a purut face față situației și că demisia lui Nicholas Holgate a fost lucrurl ”corect”.

Un incendiu devastator a cuprins blocul Grenfell Tower cu 24 de etaje din vestul Londrei, în noaptea de 13 iunie.

Close
Închide
  Close