UPDATE 15 iunie, ora 14.30: Cel puțin 30 de persoane au murit în urma incendiului de la Grenfell Tower, în urma unui nou bilanț anunțat de poliția britanică.  Anterior, forţele de ordine au avertizat că nu se aşteaptă să mai găsească supravieţuitori. Totodată, până la 76 de persoane ar fi date dispărute în urma incendiului, potrivit BBC News.

Ccăutarea victimelor incendiului ar putea să mai dureze luni de zile, după cum a declarat și un șef al poliției londoneze. Comandantul Stuart Cundy a afirmat că speră că bilanţul nu va creşte la un număr cu trei cifre, precizând că o parte dintre victimele incendiului este posibil să nu fie identificate niciodată. Anterior,  comandanta pompierilor londonezi Dany Cotton a declarat că ar fi un miracol ca cineva să mai fie găsit în viaţă înăuntru.

Între timp, au apărut și primele fotografii din interiorul Grenfell Tower.

incendiu in Londra, Grenfell TowerIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

UPDATE 15 iunie, ora 13.00: Bilanțul incendiului de la Grenfell Tower a ajuns la 17 morți, a anunțat poliția britnaică. Totodată, multe alte persoane sunt date în continuare dispărute, însă operațiune de căutare este una foarte dificilă.

UPDATE 15 iunie, ora 11.00:  Brigada de pompieri din Londra a anunțat că pompierii au cercetat parțial clădirea, însă sunt mai multe etaje care au nevoie de o cercetare amănunțită, iar această operațiune este una dificilă. Totodată, comisarul Dany Cotton a precizat că mai multe persoane ar putea să fie în continuare la etajele superioase ale blocului turn, însă salvatorii nu se așteaptă ca vreuna dintre ele să fi supraviețuit incendiului devastator. Nu este clar numărul persoanelor dispărute, în timp ce pompierii au declarat că nu se știe cu exactitate câte persoane locuiau în bloc.

Mai mult, chiar dacă pompierii au cercetat parțial toate etajele, ei nu se pot întoarce pentru a continua căutările, în contițiile în care clîdirea nu mai este sigură. De altfel, nouă pompieri au fost răniți ușor în timpul căutărilor.

UPDATE 19.10: Autoritățile londoneze au anunțat că bilanțul la această oră este de 12 morți și mai mulți răniți. Se așteaptă ca numărul victimelor să crească, șansele ca supraviețuitori să fie găsiți scad pe măsură ce trece timpul, scrie BBC News.

Pompierii au anunțat că au salvat până acum 65 de persoane din Turnul Grenfell. De asemenea reprezentanța ambulanței au anunțat că au preluat 68 de persoane pe care le-au dus la șase spitale. Dintre aceștia, 18 sunt în stare critică.

UPDATE 16.00: Mai multe persoane ar fi prinse încă în clădirea din Londra, a anunţat comandantul de poliţie Stuart Cundy, în timp ce pompierii au anunţat că lupta cu flăcările va dura cel puţin încă 24 de ore, relatează Reuters.

În același timp, apar noi mărturii cutremurătoare despre tragedie. Un martor a povestit că un bărbat a prins un bebeluș aruncat de la etajul nouă de mama sa.

UPDATE 14.15: Bilanţul răniţilor în incendiul din Grenfell Tower a crescut la 64, dintre care 20 sunt în stare critică, a anunţat Serviciul londonez de ambulanță, potrivit The Guardian. Bilanţul anterior era de 50 de răniţi.

“În urma incendiului de la Grenfell Tower, în vestul Londrei, am tratat şi transportat 64 de pacienţi la şase spitale din Londra, unde 20 de oameni sunt în prezent în stare critică. Gândurile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi. Peste 100 dintre medicii noştri au lucrat din greu pentru a răspunde acestui incident”, a declarat directorul de operaţiuni al Serviciului de Ambulanţă, Paul Woodrow, precizând că pacienţii au fost trataţi pentru mai multe tipuri de traume, precum şi pentru inhalare de fum.

incendiu in Londra, Grenfell TowerIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

UPDATE 13.30: Cel puțin șase persoane au murit în urma incendului de la Grenfell Tower, au anunțat autoritățile, care au precizat că se așteaptă ca bilanțul să crească. Clădirea ar putea să se prăbușească în urma incendiului care a devastat toate cele 27 de etaje.

Comisarul Stuart Cundy a declarat că poate să ”confirme şase morţi la acest moment, însă acest bilanţ este posibil să crească în cursul unei operaţiuni de recuperare complexă, care va dura mai multe zile”.

UPDATE 12.30: Primarul Londrei a declarat că multe persoane sunt date dispărute în urma incendiului de la Grenfell Tower. Totodată, apar noi mărturii terifiante ale supraviețuitorilor. Un locatar din blocul distrus a povestit că mama sa și sora în vârstă de cinci ani au așteptat timp de cinci ore, în apartamentul aflat la etajul 11 să fie evacuate.

„Pompierii le-au spus să aștepte. Mama mea s-a panicat, ca și mine. Până la urmă a ieșit și a fost dusă la un spital la scurt timp după. A deschis ușa și a spus că a trebuit să treacă peste un cadavru să iasă”, a declarat un locatar din Grenfell Tower pentru BBC.

UPDATE 11.30: Oamenii care locuiesc în blocul distrus complet de flăcări au povestit momentele de groază pe care le-au trăit, dar și scenele terifiante pe care le-au văzut. Unii martori au spus că mai mulți locatari și-au aruncat copiii de la balcon, în încercarea disperată de a-i salva.

UPDATE 9.50: Purtătorul de cuvânt al pompierilor londonezi a anunțat că mai multe persoane și-au pierdut viața în urma incendiului devastator de la Grenfell Tower, însă fără să anunțe un bilanț. Anterior, martorii au povestit că la ferestrele etajelor superioare se vedeau lumini, cel mai probabil de la oameni care semnalau că se află acolo pentru a fi salvați.

”În acest moment sunt foarte tristă să confirm că există un număr de morţi. Nu pot să confirm numărul la acest moment, din cauza dimensiunii şi complexităţii acestei clădiri”, a declarat comandanta brigăzii pompierilor din Londra, Dany Cotton.

Cauza incendiului este încă necunoscută.

UPDATE 9.00: Serviciul londonez de ambulanță a anunțat că 30 de persoane au fost spitalizate în urma incendiului. Nu este clar dacă mai sunt persoane blocate în clădire. Mai multe ambulanțe au rămas la fața locului, în timp ce pompierii se luptă de mai multe ore cu flăcările puternice.

[libgallery id=”1872412″]

Incendiul a izbucnit la Grenfell Tower, pe Lancaster West, a izbucnit în timpul nopții, iar flăcările s-au extins rapid și au cuprins întreaga clădire. Aproximativ 200 de pompieri au intervenit la fața locului, relatează BBC News. Există temeri că mai multe persoane ar putea fi în interiorul clădirii, în timp ce Poliția Metropolitană a anunțat că mai multe persoane au fost rănite. Aproximativ 40 de echipaje au fost trimise la fața locului.

Martori au declarat că au văzut lumini, care ar putea proveni de la telefoane mobile sau lanterne, în partea de sus a blocului de apartamente, care este pe cale să ardă. Prin urmare, nu este clar dacă întreaga clădire a fost evacuată.

Corespondentul BBC a spus că incendiul se vede de la kilometri distanță, iar un prezentator de la postul de televiziune Channel 4 a declarat că este „acoperit de cenușă”.

„Mă acoperă cenuşa, atât de grav este. Mă aflu la 100 de metri şi sunt absolut acoperit în cenunşă. Este atât de sfâşietor, am văzut pe cineva făcând semne cu lanterna la vârf şi este evident că nu poate ieşi”.

Cel puțin 200 de persoane locuiesc în cele 120 de apartamente ale blocului, potrivit BBC. Acesta este unul dintre cele mai grave incendii care are loc în capitala Marii Britanii. În luna septembrie a anului trecut, londonezii au marcat 350 de ani de la marele incendiu din 1666, care a ars încontinuu timp de patru zile. În memoria evenimentului a fost realizată o machetă a Londrie, așa cum arăta ea acum trei secole și jumătate, care a fost ulterior incendiată.

 

EXCLUSIV Mărturisiri în premieră: „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena Williams în vestiar. Am fost șocată o săptămână”
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV Mărturisiri în premieră: „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena Williams în vestiar. Am fost șocată o săptămână”
Selly, umilit de Mircea Badea! Cum a putut să-l facă de râs la TV
Playtech.ro
Selly, umilit de Mircea Badea! Cum a putut să-l facă de râs la TV
Râuri de lacrimi şi amenzi în casa Duduienilor, la comemorarea lui Emi Pian. Adi Minune şi Florin Salam i-au făcut pe toţi să plângă
Observatornews.ro
Râuri de lacrimi şi amenzi în casa Duduienilor, la comemorarea lui Emi Pian. Adi Minune şi Florin Salam i-au făcut pe toţi să plângă
Horoscop 2 martie 2021. Taurii se bucură de o întorsătură care poate bloca planurile unor apropiați
HOROSCOP
Horoscop 2 martie 2021. Taurii se bucură de o întorsătură care poate bloca planurile unor apropiați
Șoșoacă l-a atacat pe Orban, provocând râsete: ”Nu știam că știți să numărați până la 1 minut”
Știrileprotv.ro
Șoșoacă l-a atacat pe Orban, provocând râsete: ”Nu știam că știți să numărați până la 1 minut”
ŞOC! Băiatul care a prevestit pandemia anunţă o nouă TRAGEDIE pentru omenire. Ce urmează să se întâmple între decembrie 2020 şi martie 2021
Telekomsport
ŞOC! Băiatul care a prevestit pandemia anunţă o nouă TRAGEDIE pentru omenire. Ce urmează să se întâmple între decembrie 2020 şi martie 2021
Știi câți bani câștigi de fapt? Cum să calculezi diferența dintre venitul „în mână” și venitul „în buzunar” (Publicitate)
PUBLICITATE
Știi câți bani câștigi de fapt? Cum să calculezi diferența dintre venitul „în mână” și venitul „în buzunar” (Publicitate)