Atitudinea demnă şi tranşantă a românului prin adopţie Raed Arafat a avut, fără intenţia doctorului, un efect neaşteptat asupra concetăţenilor săi. I-a trezit din letargie şi le-a amintit că au drepturi în ţara asta, că au încredinţat- o guvernanţilor spre administrare, iar nu spre trufaşă şi nesimţită stăpânire şi că, între alte mijloace democratice, pot protesta, faţă de abuzuri şi de tropăieli cu bocancii pe viaţa lor, ieşind în stradă. Ceea ce, prin lipsă de voinţă sau prin impotenţă, n-au izbutit de ani de zile Opoziţia şi sindicatele se întâmplă acum spontan. Fără să vrea, Arafat a aprins fitilul unei mămăligi care poate exploda. Mai întâi o mână de oameni la Bucureşti, apoi la Cluj, iar joi seara, cu miile (foarte mulţi tineri, bravo lor!), la Târgu Mureş, astăzi la ora 14.00 din nou în Piaţa Universităţii din Capitală, dar şi în alte mari oraşe se anunţă mitinguri prin care populaţia se opune unui aberant proiect de Lege a Sănătăţii elaborat de Cotroceni, prin care nu numai că se afectează până şi structura (SMURD-Ambulanţă- UPU) creată de Arafat, care funcţiona bine, dar, prin transferarea fondurilor publice către sisteme private, se scumpesc dramatic serviciile medicale şi se îngrădeşte accesul la ele al celor cu venituri modeste. O lege cinică, neexistând barem lista minimă de prestaţii de bază garantate de stat la care ar avea dreptul persoanele având doar asigurare obligatorie şi nepermiţându- şi una suplimentară, privată.
Traian Băsescu zicea că echipa sa s-a inspirat după modele olandeze sau germane. Chiar îşi bate joc de noi, invocând, în halul de sărăcie din România, asemenea exemple! Oricum, în ţări occidentale avansate, adoptarea şi implementarea unei asemenea legi a durat câte 5-6 ani. La noi, catastrofele vor veni ulterior, în legi şi ordine de ministru subsidiare. Băsescu explică rasoleala prin aceea că şi-a asumat… modernizarea statului român. Şi, cum nu-l dă modestia afară din casă, a amintit el însuşi că lui i se datorează, că el a determinat şi legile salarizării, pensiei, asistenţei sociale, educaţiei, codul muncii etc. Adică exact acele normative care au bulversat întregi sisteme economice şi sociale, care au  trimis şi mai jos, dacă se mai putea, nivelul de trai al românilor.
La Târgu Mureş, manifestanţii au dat o probă de civism, de atitudine activă a societăţii. Au scandat, şi aşa s-au şi comportat, “Fără violenţă!”. Dar “fără violenţă” nu înseamnă tolerarea abuzurilor unor guvernanţi incompetenţi.
P.S. Frica păzeşte bostănăria. Băsescu i-a cerut aseară lui Boc să retragă proiectul de lege.

FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
Cine e soția multimilionarului român acuzat că a vrut să o ÎNECE la Mamaia. E fosta iubită a unui cântăreț celebru
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine e soția multimilionarului român acuzat că a vrut să o ÎNECE la Mamaia. E fosta iubită a unui cântăreț celebru
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI