Mergi direct la conținut »
ArcelorMittal confirmă că vrea să vândă combinatul de la Galaţi
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > ArcelorMittal confirmă că vrea să vândă combinatul de la Galaţi

ArcelorMittal confirmă că vrea să vândă combinatul de la Galaţi

Combinatul de la Galaţi a fost inclus pe lista unităţilor care ar putea fi vândute de către ArcelorMittal. Anunțul că pe lista transmisă Comisiei Europene care cuprinde unităţile ce ar putea fi vândute se află şi Combinatul de la Galaţi a fost făcut vineri de Compania ArcelorMittal.

De Ovidiu Matache,

Grupul ArcelorMittal vrea să cumpere Combinatul Ilva din Italia, dar pentru ca achiziţia să aibă loc Uniunea Europeană ar putea să oblige grupul să vândă o parte dintre unităţile deţinute în prezent pentru a nu ajunge într-o poziţie de monopol pe piaţa europeană de oţel.

Compania ArcelorMittal a anunțat, vineri, întru-un comunicat de presă, că în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziția unității Ilva (Italia) a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor.

Astfel, potrivit sursei citate, pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia; ArcelorMittal Galați, România; ArcelorMittal Skopje, Macedonia; ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă; ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg; Liniile de zincare nr. 4 și 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece și ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia.

„Propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale și aprobării Comisiei Europene, dar și al concluziilor informărilor și proceselor de consultare cu Comitetele de Întreprindere locale și cel la nivel european. Orice vânzare va fi condiționată de finalizarea achiziției Ilva de către ArcelorMittal. Se așteaptă ca, în acest caz, o decizie finală a Comisiei Europene să fie luată până pe 23 mai 2018”, se precizează în comunicat.

Grupul ArcelorMittal vrea să achiziţioneze cel mai mare mare combinat din Europa, Ilva, din Italia, dar Uniunea Europeană i-ar putea impune să vândă unele unităţi pe care le deţine în prezent, pentru a nu avea o poziţie dominantă, motiv pentru care s-a întocmit această listă cu unităţile care ar putea fi vândute.

Fabuloasa călătorie a unei românce: 5 țări și 5 vieți în 21 de ani. Cea mai intensă experiență a avut-o în Brazilia. „Lângă mine, un puști își număra banii dintr-un jaf, cu pistolul lângă el”
Recomandări

Fabuloasa călătorie a unei românce: 5 țări și 5 vieți în 21 de ani. Cea mai intensă experiență a avut-o în Brazilia. „Lângă mine, un puști își număra banii dintr-un jaf, cu pistolul lângă el”

Combinatul ArcelorMittal Galați, parte a Grupului ArcelorMittal, este cel mai mare combinat siderurgic din România. Combinatul ArcelorMittal Galaţi a avut în ultimii ani o producţie medie de circa 2 milioane de tone de oţel pe an.

Pe platforma siderurgică a combinatului de la Galaţi lucrează circa 7.000 de persoane, dintre care aproximativ 5.500 sunt angajaţi proprii ai ArcelorMittal, iar 1.500 aparţin unor firme contractoare.

Citește și: Acordarea sumei de 500 euro pentru educaţia fiecărui nou-născut din România, amânată la nesfârșit de guvernanți. Legea trebuia aplicată din 2013

Close
Închide
  Close