MENIU CAUTĂ
27 Aug. 2018 22:38

Participanților la Marşul Centenarului le-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova. Explicațiile oficialilor de la Chișinău

Distribuie

Participanților la Marşul Centenarului le-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova atunci când au încercat să treacă pe la vama Albița. Poliția de Frontieră invocă "perturbarea ordinii publice în zona de frontieră", scrie Agerpres.

Organizatorii marşului spun ca vor petrece această noapte în vama Albiţa, iar marţi dimineaţa vor încerca să treacă din nou frontiera Republicii Moldova.

Participanții la marș au ajuns duminică seara la graniță și au campat cu corturi în vama Albiţa. Dimineață, unioniştii au trecut fără probleme punctul românesc al vamei, dar la vama Leuşeni au fost împărţiţi în „cetăţeni ai României” şi „cetăţeni ai Republicii Moldova” şi numai celor din urmă le-a fost permis accesul dincolo de Prut.

Basarabenii au decis să revină în România, pentru a fi alături de cei cărora le este interzis să intre în Republica Moldova.

Participanţii la Marşul Centenarului, care a început la 1 iulie din Alba Iulia, şi-au propus ca pe data de 1 septembrie să ajungă la Chişinău, după ce vor trece prin circa 300 de localităţi din România şi Republica Moldova.

Foto: Facebook


Citește și: VIDEO / Primele imagini cu românul răpit în Libia, în luna iulie. Reacția MAE


 

Comentarii