Mergi direct la conținut »

Drumul care face legătura dintre DN 73 şi satul Şirnea din comuna Fundata a fost reparat, după lucrări care au durat şase săptămâni și au costat 905.000 de lei.

De Iulian Cuibar,

Autorităţile locale şi judeţene spun că anul viitor vor continua cu reparaţiile pe drumul care trece prin primul sat turistic din România, având în vedere că în această etapă s-au făcut lucrări pe mai puţin de patru kilometri şi ar mai fi de reabilitat aproape doi kilometri, până la hotarul cu judeţul Argeş.

Deocamdată, primăria comunei Fundata va va merge în paralel cu demersurile pentru exproprierea terenurilor din zona tronsonului de drum care a rămas de reparat şi cu o campanie de promovare a satului Şirnea, pentru a-l readuce în prim-plan pentru turişti.

„Practic, de la DN 73 pînă în centrul comunei a fost asfaltată o porţiune de drum cu o lungime de 3.422 de metri şi suprafaţa totală de 17.000 de metri pătraţi. În următoarea perioadă vor mai fi de instalat indicatoarele rutiere şi de realizat marcajele longitudinale, precum şi de montat parapete, pe o parte din drum. Ne bucurăm că am reuşit să facem acest drum. Nimeni nu credea că vom reuşi să îl asfaltăm, şi într-un interval atât de scurt dar, până la urmă am arătat că se poate, cu voinţă comună”, a spus Adrian Gabor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Până în present drumul nu suferise reparaţii capitale niciodată, iar pe el se putea circula cu o viteză de 10 kilometri pe oră, afirmă sătenii din Şirnea.

Close
Închide
  Close