Andrei Scrab a ajuns acasă, la familie, unde spune că se simte „minunat, ca în paradis” și descrie cele 45 de zile de internare ca fiind ani întregi, nu zile. A explicat pentru Libertatea, care v-a prezentat în premieră cazul său, faptul că în ultima perioadă a fost vizitat de mai mulți medici din unitatea medicală, inclusiv de manager, care i-au transmis să aibă răbdare, că sănătatea sa nu este afectată. 

Tânărul asimptomatic din Neamț a scăpat de COVID-19 după 48 de zile și a ajuns acasă, la familie: „Mă simt minunat, ca în paradis”

Conform protocolului implementat momentan în România, chiar și pacienții asimptomatici se tratează la unitățile medicale până când două teste RealTime PCR făcute la 24 de ore distanță unul de celălalt arată un rezultat negativ.

„Acum sunt acasă, trebuie să stau 14 zile în autoizolare, dar asta pentru mine nici nu mai contează pentru că tot ce mi-am dorit a fost să fiu acasă, alături de familia mea. Oricum nu se va termina pandemia în 14 zile, iar eu îmi propun să stau în casă, nu am niciun interes să ies, sunt unde mi-am dorit, în familie”, a declarat Andrei Scrab.

Acesta le-a transmis celor care sunt asimptomatici și sunt internați în spitalele de boli infecțioase din țară să nu își piardă răbdarea și să aibă putere și credință. Tânărul de 30 de ani spune că inamicul cel mai mare al bolnavilor asimptomatici este lipsa răbdării. „Trebuie să rămânem în continuare puternici și să credem că va veni și ziua cea bună, la unii, din păcate, mai târziu, dar va veni”, a spus Andrei Scrab.

Ad placeholder
„Mascații” au descins la vila lui Emi Pian. Noi percheziții după scandalul clanurilor rivale Duduianu și Rinu
Recomandări
„Mascații” au descins la vila lui Emi Pian. Noi percheziții după scandalul clanurilor rivale Duduianu și Rinu
 

Avea o stare generală foarte bună, vorbea mereu de familie”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Carmen Dorobăț, a explicat că pentru medici problema cea mai mare la pacienții asimptomatici este menținerea lor într-o stare de spirit bună, cu o „încărcătură energetică interioară ridicată”. 

Aceasta a explicat că Andrei Scrab a citit foarte multă literatură medicală, era mereu informat, devenise un interlocutor foarte bun pentru medicii din spital pe perioada internării sale.

„Întotdeauna trebuie să conlucrăm în ceea ce privește convingerea, asta e problema. Trebuie să rămână în spital astfel de pacienții pentru că pot fi surse de contaminare, iar la nivel național acesta este protocolul Ministerului Sănătății, nu pot fi externați până când nu testează negativ de două ori, la 24 de ore. Nu a fost ușor pentru pacient, el avea o stare generală foarte bună, vorbea mereu de familie, de soția și fata lui”, a declarat prof.dr. Carmen Dorobăț.

Ad placeholder

Nu este singurul caz de bolnav asimptomatic internat o perioadă îndelungată de timp la Iași, managerul amintind și de un medic din Suceava care a stat patru săptămâni în unitatea medicală fiindcă nu a avut rezultat negativ la două teste consecutive, efectuate la distanță de 24 de ore.

Citeşte şi:

Nu mai știi ce zi e? Cum se joacă pandemia de COVID cu noțiunea timpului și cu mintea ta

Cu fiul posesor al unei clinici de ozonoterapie, Dorel Săndesc, șeful comisiei ATI din Ministerul Sănătății, a semnat un acord care introduce ozonoterapia ca tratament COVID-19

Această insulă paradisiacă spaniolă cu 700 de locuitori este unul dintre ultimele locuri de pe Pământ unde nu a ajuns coronavirusul

Alte detalii spectaculoase din vestiarul FCSB! Cum a fost scos din sărite Gigi Becali de Daniela Crudu
PARTENERI - GSP.RO
Alte detalii spectaculoase din vestiarul FCSB! Cum a fost scos din sărite Gigi Becali de Daniela Crudu
Câți bani câștigă Gabi Firea. Este incredibil! Suma uriașă pe care o ia în fiecare lună
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Câți bani câștigă Gabi Firea. Este incredibil! Suma uriașă pe care o ia în fiecare lună
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri