De Dragoș Tănase,

UPDATE – ora 13.30: Părinţii adoptivi ai Sorinei, Gabriel şi Ramona Elena Săcărin, au ajuns, joi, la sediul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) din Bucureşti, pentru audieri.

Gabriel şi Ramona Elena Săcărin au refuzat să facă declaraţii la intrarea în sediul Secţiei.

La fel a procedat și fosta asistentă maternală, la ieșirea de la audieri, în jurul orei 01.00, relatează Mediafax.

Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă a fost luată cu forţa, vineri dimineață , de procurorul Maria Piţurcă – de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova – pentru a fi dată familiei adoptive, doi români stabiliți în Statele Unite.

În urma acestei acțiuni în forță, procurorul general al României, Bogdan Licu, a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi şi a efectuat percheziţia domiciliară.

De asemenea, Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanţă Tribunalului Mehedinţi prin care cere interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de 8 ani şi una Curţii de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinţei de încuviinţare a adopţiei internaţionale a minorei.

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”
Recomandări

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”

 

Tribunalul Mehedinți a trimis la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin cererea procurorului general privind interzicerea plecării Sorinei din țară.

Totodată, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita şi modul în care procurorul a intervenit.

Printr-o acţiune separată adresată Curţii de Apel Craiova a fost formulată, tot luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se „schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată şi suspendarea executării acestei hotărâri”, precizează sursa citată.


Citește și:
Fiica fostei asistente maternale din Mehedinți care a crescut-o pe Sorina: „Dacă va fi dusă la orfelinat, vom sta la poartă în fiecare zi, măcar să o vedem”Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați