Mergi direct la conținut »
Astra Trans Carpatic anulează două rute feroviare interne. Cum motivează operatorul privat decizia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Astra Trans Carpatic anulează două rute feroviare interne. Cum motivează operatorul privat decizia

Astra Trans Carpatic anulează două rute feroviare interne. Cum motivează operatorul privat decizia

Trenurile 15540 şi 15547 care circulă pe ruta Arad - Timişoara şi 15541 şi 15546 care circulă pe ruta Timişoara - Baia Mare şi retur vor fi anulate începând cu 12 martie, au informat, luni, reprezentanţii Astra Trans Carpatic, operatorul privat care deservea aceste rute.

De Dragoș Tănase,

Decizia a fost luată ca urmare a gradului de utilizare redus pe rutele respective (de circa 15%), cât şi de calitatea liniei şi a vegetaţiei existente în gabarit, îndeosebi pe zona Satu Mare – Baia Mare, care afectează materialul rulant. Automotorul care circula pe aceste rute va fi relocat, mărind capacitatea de transport pe alte rute pe care circula automotoare IC2.

Conform reprezentanţilor Astra Trans Carpatic, citați de Agerpres, călătorii care au onorat biletele de transport pe cele două rute anulate vor primi bani la casele de bilete, pentru biletele rezervate online, banii se vor returna în contul bancar sau card.

Ruta feroviară Timişoara-Baia Mare-Timişoara, operată de Astra Trans Carpatic, a fost deschisă în luna septembrie 2018.

Cursele erau programate să circule în regim interregio de mare viteză, însă terasamentul feroviar necorespunzător şi lipsa de întreţinere a căii ferate pe tronsonul Satu Mare – Baia Mare a determinat compania privată să închidă conexiunea cu o durată de transport pe un singur sens de cel mult şapte ore.

FOTO – Facebook.com/AstraTransCarpatic


Citește și…  Trenuri aduse din Danemarca în România. Vor circula de joi pe ruta Arad-Oradea


 

Close
Închide
  Close