Atacatorul din Paris a consumat droguri înainte să meargă pe aeroportul Orly

20 martie 2017 10:21

Atacatorul din Paris, care a fost împușcat mortal după ce a atacat un soldat pe aeroportul Orly, se afla sub influența alcoolului și a unor substanțe halucinogene. Testele toxicologice au scos la iveală că Ziyed Ben Belgacem consumase droguri și alcool, relatează BBC News.

Atacatorul în vârstă de 39 de ani consumase cocaină și cannabis înainte de atacul de pe aeroportul Orly, al doilea mare aeroport al Parisului. Totodată, el avea o alcoolemie de 0.93 g/l alcool pur în sânge, de două ori peste limita legală admisă în Franța.

De asemenea, tatăl atacatorului a insistat înainte de publicarea testelor toxicologice că fiul său ”nu era un terorist”, iar acţiunile sau au fost provocate de abuzul de alcool şi droguri.

Ziyed Ben Belgacem s-a născut în Franţa, dar părinţii sei erau originari din Tunisia. Acesta şi-a pierdut viaţa sâmbătă dimineaţa, după ce a încercat să fure arma unui soldat care patrula terminalul sudic al aeroportul internaţional Orly. El a reușit să pună mâna pe armă soldatului, însă a fost împușcat mortal de alți doi militari care patrulau în aeroport. De asemenea, atacatorul a ţipat în timpul incidentului de pe aeroport ”că vrea să moară pentru Allah”.

Ben Belgacem a fost închis o perioadă în spatele gratiilor pentru jaf armat şi trafic cu droguri, dar nu era un extremist în ochii rudelor sale. Cu toate acestea, anchetatorii francezi au suspectat, în 2015, că acesta s-a radicalizat în timpul petrecut în închisoare.

Citește și:

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro