Mergi direct la conținut »
UPDATE. Atacatorul de la Strasbourg a fost identificat. Ce spune ministrul francez de Interne
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE. Atacatorul de la Strasbourg a fost identificat. Ce spune ministrul francez de Interne

UPDATE. Atacatorul de la Strasbourg a fost identificat. Ce spune ministrul francez de Interne

După ce președintele francez Emmanuel Macron i-a cerut ministrului de Interne să se implice în ancheta la fața locului, acesta a făcut prima declarație. Totodată, s-a aflat că autorul atacului a fost rănit de militari, înainte de a fugi.

De Mihai Niculescu,

UPDATE 23.35 Atacatorul se numește Cherif Chekatt. și are 29 de ani, arată FranceNews24

UDPATE 23:15: Autorul atacului a fost rănit de militari, înainte de a fugi, susține o sursă din Poliție citată de AFP. Individul de 29 de ani a rănit un militar într-un schimb de focuri, conform BFMTV. Anchetatorii nu au identificat până în acest niciun complice al suspectului.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, atacul a avut loc în jurul orei 20 (ora locală). Un bărbat înarmat a pătruns în zona Târgului de Crăciun pe podul Corbeau și a deschis focul, rănind mai multe persoane. Bilanțul provizoriu este de 13 victime, dintre care două persoane decedate, șapte rănite grav și patru cu răni ușoare.


Ministrul de Interne francez, Christophe Castaner, a confirmat că atacatorul de la Strasbourg a fost identificat Acesta este un cunoscut al poliției, având antecedente infracţionale, a explicat ministrul de interne, fără a-i face publică identitatea, arată Reuters.

Trei persoane au fost ucise și alte 11 au fost rănite, susțin surse din Poliție și din Prefectura Bas-Rhin. Anchetatorii iau în calcul ipoteza unui atac terorist. De altfel, procurorii secției de Combatere a Terorismului din cadrul Parchetului din Paris au preluat ancheta, conform BFMTV. Ministrul de Interne francez confirmă că atacatorul a fost identificat și spune că este un cunoscut al poliției, având antecedente infracţionale, potrivit Reuters.


Citește și: Emmanuel Macron a decretat „starea de urgenţă economică şi socială”. Discursul președintelui francez după protestele violente ale „vestelor galbene” / VIDEO


 

Close
Închide
  Close