MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 23:29

Atentat în Pakistan, soldat cu cel puțin 128 de morți

Distribuie

Cel puțin 128 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaș, care a avut loc la un miting electoral din sud-vestul Pakistanului. Alte 150 de persoane au fost rănite, în urma deflagrației. Atacul terorist a avut loc cu puțin timp înainte ca fostul premier al Pakistanului, Nawaz Sharif, să sosească în țară și să fie arestat, notează BBC News.

Atentatul sinucigaș a avut loc în orașul Mastung, fiind cel mai sângeros atac de acest fel din Pakistan din ultimii patru ani. Potrivit autorităților locale, o bombă a fost detonată în mijlocul mulțimii, într-o clădire unde avea loc un miting electoral.

„Erau rămășițe umane și sânge peste tot”, a spus un jurnalist local.

Printre cei ucişi se află şi candidatul pentru parlamentul provincial, Siraj Raisani. El era candidat din partea partidului Balochistan Awami.  Atacul terorist a fost revendicat ulterior de Statul Islamic, grupare teroristă care a comis mai multe atacuri în zona aflată la granița cu Afganistan, în ultimii ani. Cu toate acestea, securitatea în zonă s-a îmbunătățit, după ce armata pakistaneză a reușit eliberarea mai multor teritorii.

Acum, însă, există temeri că astfel de incidente vor mai avea loc înaintea alegerilor de pe 25 iulie. Mai devreme, un atac cu bombă a vizat un alt candidat, în orașul Bannu.

Separat, fostul prim-ministru, Nawaz Sharif, a fost arestat la întoarcerea din Marea Britanie. Sharif şi fiica sa au fost reţinuţi după ce au aterizat la Lahore, urmând să fie transportaţi în capitala Islamabad, pentru a fi apoi plasaţi într-o închisoare.

Sharif a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de corupţie. El susține că este nevinovat și îi acuză pe cei aflaţi la putere în Pakistan că au conspirat împotriva sa.

Foto: EPA

Citește mai multe despre pakistan pe Libertatea.

Comentarii