MENIU CAUTĂ

Atenţionare călătorie MAE: SUA, lovite de uraganul Florence

Distribuie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, în mod special în zona statelor Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord, Virginia, că uraganul Florence a evoluat rapid în ultimele ore, atingând într-un ritm accelerat gradul 4 (pe o scară de la 1 la 5).

Sunt aşteptate vânturi puternice de peste 200 km/h şi daune majore în zonele afectate (dezrădăcinarea copacilor, dislocarea acoperişurilor şi a zidurilor, distrugerea caselor), întreruperea curentului electric pentru mai multe zile, potrivit autorităţilor americane.

Stare de urgenţă a declarată în Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia, iar zonele puternic afectate autoritățile au fost emise ordine de evacuare.

De asemenea, potrivit Centrului de urmărire a uraganelor în Pacific, Uraganul Olivia, cu o intensitate de categoria 1, se îndreaptă către vestul Insulelor Hawaii, urmând ca în zilele viitoare să se transforme într-o puternică furtună tropicală, cu vânturi de până la 185 kmh.

Solicitările de asistență consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA, secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de urgență al Secţiei Consulare a misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet washington.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.


Rusia a început cele mai mari exerciţii militare din istorie. NATO denunță manevrele care ar fi o repetiție a „unui conflict de mare anvergură”


 

Citește mai multe despre avertizare, Carolina de Nord, carolina de sud, Uraganul Florence și virginia pe Libertatea.

Comentarii