MENIU CAUTĂ
11 Sep. 2018 08:13

Uraganul Florence a atins categoria 4 și se apropie de Statele Unite. Peste un milion de oameni au fost evacuați și a fost declarată stare de urgență

Distribuie

Uraganul Florence se apropie de Statele Unite. Peste un milion de persoane au fost evacuate, prin ordinul autorităților din statele americane Carolina de Nord și Carolina de Sud, unde a fost declarată starea de urgență. Furtuna a atins categoria 4 și meteorologii avertizeză că ar putea ajunge la categoria 5, intensitatea maximă pe scara Saffir-Simpson. Vântul suflă cu 220 de km/h, iar amploarea şi forţa uraganului va creşte în zilele următoare, a anunțat National Hurricane Center (NHC, centrul naţional american pentru uragane).

După trecerea uraganului de pe ocean pe uscat, ploile vor fi torențiale, ceea ce ar putea provoca inundații majore, notează Agerpres.ro.

Din acest motiv, statele americane Carolina de Nord și Carolina de Sud au ordonat evacuarea locuitorilor din zona litoralului, fiind vorba despre peste un milion de oameni. În ambele state a fost declarată starea de urgenţă.

„Nu dorim să riscăm nici o singură viaţă din Carolina de Sud în acest uragan”, a declarat guvernatorul statului, Henry McMaster.

Omologul său din Carolina de Nord, Roy Cooper, a afirmat că statul său este „în centrul ţintei” şi că „va fi un eveniment în întreg statul”.

De asemenea, preşedintele Donald Trump şi-a anulat un miting electoral programat vineri în statul Mississippi, din motive de securitate legate de uragan.

„În atenția cetățenilor extraordinari din Carolina de Nord, Carolina de Sud și de pe întreaga Coastă de Est, furtuna se anunță a fi foarte puternică! Vă rog să luați toate măsurile de precauție necesare. Am început deja mobilizarea pentru a lua măsurile necesare și suntem alături de voi”, a scris președintele Donald Trump, într-un mesaj pe Twitter.

Potrivit sursei citate, forţele armate americane au trimis în Carolina de Nord o avangardă pentru coordonarea cu instituţiile statale şi federale, iar 750 de militari vor fi gata să asigure sprijin. Marina militară şi-a trimis pe mare aproape 30 de nave din statul Virginia, pentru a evita pagubele.

Anul trecut, uraganul Maria a provocat moartea a circa 3000 de oameni în Puerto Rico, iar uraganul Harvey a produs în Statele Unite pagube de aproximativ 1,25 miliarde de dolari şi s-a soldat cu 68 de morţi, în special din cauza inundaţiilor din Houston, în statul Texas.


Citește și VIDEO / Prima zi de școală. La marginea Capitalei, o fată studioasă învață la lanternă!


 

Citește mai multe despre Carolina de Nord, carolina de sud, SUA (Statele Unite ale Americii) și Uraganul Florence pe Libertatea.

Comentarii