Mergi direct la conținut »
Au amenințat un polițist din Caransebeș pe Facebook
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Au amenințat un polițist din Caransebeș pe Facebook. Ce pedeapsă riscă mai mulți tineri

De Petre Dobrescu,

Mai mulți tineri sunt anchetați penal pentru ultraj, după ce au amenințat un polițist din Caransebeș pe Facebook. Întreg scandalul a pornit de la o înregistrare video publicată pe rețeaua de socializare de un bărbat care a rămas fără permis și a fost amendat de agent. Atât aceștia, cât și prietenii acestuia i-au adresat injurii polițistului care a depus o plângere. Cu toții ar putea face închisoare pentru ultraj.

Ad placeholder

Poliția din Caransebeș s-a autosezizat, după ce polițistul Ionuț Ghițan a fost filmat de un bărbat, iar imaginile au fost publicate pe o rețea de socializare, informează expressdebanat.ro.

Alexandru Burciu a făcut filmările, după ce a fost oprit în trafic de agentul pe care l-a suprins în imagini. Bărbatul a mărturisit că a fost amendat, iar prietenii acestuia au reacționat virulent la adresa polițistului.

„Arppy Karolyi: „De unde e retardatul ăsta, mai omule?”

„Alex Bur: „Este venit din Oltenia, dar locuiește la Jupa, preotul…”

„Roxana Lomonar: „Ăsta cred că vrea la Pomohaci…”

„Yosif Mert: „Asta e cel mai prost și idiot polițist, data viitoare să-și facă mai mult spațiu la sancțiuni când mai vrea sa amenzi”, sunt doar câteva dintre injuriile adresate polițistului din Caransebeș.

Unul dintre prietenii șoferului l-a înjurat și l-a amenințat cu moartea pe polițist.

„Costy Costy: „Ăsta, f…. pe mă-sa în….. Vrea să aibă soarta ăluia de la Suceava din gară?”)!


Citește și Actorul Ion Dichiseanu a provocat un accident în Eforie Sud. A rănit trei oameni pe trecerea de pietoni


Poliția din Caransebeș a precizat că atât Alexandru Burciu, cât și prietenii acestuia care l-au amenințat pe agent sunt urmăriți penal pentru ultraj.

„Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, (….) săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune. Faptele prevăzute în alin. (1), comise asupra unui poliţist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”.

Își riscă libertatea, după ce au amenințat un polițist din Caransebeș pe Facebook

Pentru că l-au înjurat și l-au amenințat cu moartea pe polițist, prin intermediul rețelei de socializare, tinerii ar putea face până la șapte ani și jumătate de închisoare.

Potrivit sursei citate, polițistul Ionuț Ghițan a depus o plângere penală, deoarece bărbatul i-ar fi amenințat și familia.

Haos după ce CCR a declarat neconstituționale internarea și carantinarea obligatorii. Spitalele și DSP-urile nu știu ce să facă: „Întrebați-i pe cei de la minister și-apoi spuneți-ne și nouă!”
Recomandări
Haos după ce CCR a declarat neconstituționale internarea și carantinarea obligatorii. Spitalele și DSP-urile nu știu ce să facă: „Întrebați-i pe cei de la minister și-apoi spuneți-ne și nouă!”
 

„Nu îl cunosc pe șofer, decât tangențial, nu am fost la el sau la magazinul tatălui său pentru a primi piese de mașini gratis, cum acuză. S-a întâmplat să fie oprit în trafic de două ori în 5 zile în două zone diferite și a primit sancțiuni pentru neregulile constatate. De fiecare dată m-a filmat cu telefonul mobil”, a explicat polițistul care a fost amenințat cu moartea.

Ionuț Ghițan susține că șoferul, care l-a filmat, a pus în pericol traficul. A condus cu viteză, nu a purtat centură de siguranță și nu a acordat prioritate unei mașini de care a fost la un pas să se ciocnească.

„I-am cerut actele și asigurarea mașinii, pe care nu a avut-o asupra lui. Cum procedura este simplă acum, l-am căutat pe internet la firmele de asigurări și am constatat că nu figurează cu acea mașină în baza de date, astfel că i-am cerut plăcuțele de înmatriculare și talonul mașini, conform legii, explicându-i că le va primi înapoi în momentul când va achita o asigurare pentru autoturism. A fost sancționat cu 580 de lei pentru faptul că nu a acordat prioritate de trecere mașinii care rula din sens opus când a virat la stânga și, ca măsură complementară, i-a fost reținut permisul de conducere. Toate măsurile au fost conform legii, am văzut că mă filmează, este dreptul lui, însă a doua zi a postat trunchiat imaginile. Iar comentariile sunt de natură să deformeze adevărul, să-mi aducă prejudiciu imaginii mele și instituției în care lucrez”, a declarat polițistul Ionuț Ghițan.

Săptămâna trecută, un bărbat din județul Argeș a fost plasat sub control judiciar, după ce a amenințat cu moartea o polițistă.

Ad placeholder

sursă foto: expressdebanat.ro


Citește și EXCLUSIV/ Inna are iubit american, consideră Barcelona cea de-a doua sa casă, dar refuză să emigreze. ”Vreau să rămân cetățean român”


 

Ad placeholder
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
PARTENERI - GSP.RO
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close