Mergi direct la conținut »
Audi, amendată cu 800 de milioane de euro în Germania din cauza emisiilor
Ştiri Libertatea > Ştiri > Audi, amendată cu 800 de milioane de euro în Germania din cauza emisiilor

Audi, amendată cu 800 de milioane de euro în Germania din cauza emisiilor

Constructorul auto german Audi a fost amendat cu 800 de milioane de euro în țara de baștină din cauza poluării realizate de mașinile sale diesel cu șase și opt cilindri, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Audi face parte din grupul Volkswagen, care a recunoscut în anul 2015 că a folosit dispozitive software pentru a trișa la testele de poluare.

Pe lângă mărcile Audi și Volkswagen, în scandal au fost implicate și brandurile Skoda, Seat și chiar Porsche.

Recent, Volkswagen l-a concediat pe directorul executiv al Audi, Rupert Stadler, care este investigat pentru implicarea în scandalul emisiilor.

Volkwagen a plătit mai mult în SUA

Constructorul Volkswagen a primit în iunie o amendă de un miliard de euro tot în Germania.

Peste Ocean, în SUA, grupul Volkswagen a plătit amenzi și daune în valoare de aproximativ 30 de miliarde de dolari în scandalul Dieselgate, deși în SUA a vândut doar 580.000 de mașini cu probleme.

În Europa, unde au fost afectate 8,5 milioane de mașini, grupul abia a fost atins de autorități.

În total, 11 milioane de automobile cu probleme au fost vândute de către grupul german.

Mercedes și Opel

Ulterior, după demararea scandalului, acesta s-a extins și la alți constructori germani.

Mercedes a rechemat 774.000 de mașini diesel în vară, după ce autoritățile au descoperit că trișau. Mercedes a respins însă orice critici privind ilegalitatea dispozitivelor sale.

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii
Recomandări

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

 

Grupul Daimler, care deține Mercedes, a pus deoparte provizioane în valoare de 17,3 miliarde de dolari pentru a acoperi mai multe probleme, inclusiv cele legate de testele de poluare.

În fine, Opel va rechema peste 100.000 de vehicule, ca parte a aceluiași dosar, potrivit Reuters. Opel era deținut de grupul american General Motors în 2015, dar din 2017 este parte a concernului francez PSA Peugeot Citroen.

Anterior, presa internațională a scris că marii constructori germani au făcut un cartel cu privire la motoare și emisii.

Close
Închide
  Close