UPDATE ora 14.20  Tudorel Toader, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a primit joi aviz favorabil din partea comisiilor juridice reunite din Senat şi Camera Deputaţilor, cu 53 de voturi pentru, 28 împotrivă şi două abţineri.

De asemenea, Florian Bodog, propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru sănătate şi familie, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar 7 voturi contra şi o abţinere. Și Viorel Ilie, propus pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor juridice ale Parlamentului, cu majoritate de voturi.

„Au fost 2.628 de întrebări şi interpelări în această sesiune parlamentară şi s-a răspuns Parlamentului până la această dată la aproximativ 80% dintre acestea. Cele mai vizate domenii au fost transporturile, sănătatea, educaţia, muncă şi protecţie socială. În cele aproape 3 luni de când sunt la conducerea ministerului am descoperit multe lucruri care trebuie îmbunătăţite în zona de administrare a ministerului”, a spus Ilie, la audierile din comisii.

Gabriel Petrea, propus în funcţia de ministru al Consultării Publice şi Dialogului Social, a primit  aviz favorabil în Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului cu 29 de voturi ”pentru”, 7 voturi ”împotrivă” şi o abţinere.

Ad placeholder
La Vaslui, o bunică nu s-a trezit după o operație de bilă, iar medicii au transferat-o inertă la spitalul COVID de la Bârlad, deși fusese testată negativ
Recomandări
La Vaslui, o bunică nu s-a trezit după o operație de bilă, iar medicii au transferat-o inertă la spitalul COVID de la Bârlad, deși fusese testată negativ

UPDATE ora 12.50 Marius Alexandru Dunca, propus pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de învăţământ ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 21 de voturi ”pentru” şi 11 ”împotrivă”.

Și Sevil Shhaideh, propusă ca ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a primit joi aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de administraţie din Camera Deputaţilor şi Senat şi a Comisiei pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare din Senat, cu 29 de voturi ‘pentru’ şi 9 ‘împotrivă’.

Viorel Ilie, propus pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor juridice ale Parlamentului, cu majoritate de voturi.

Ad placeholder
Cifrele oficiale: deși România tratează în spital 60% din cazurile de COVID-19, bolnavii mor mai repede
Recomandări
Cifrele oficiale: deși România tratează în spital 60% din cazurile de COVID-19, bolnavii mor mai repede

UPDATE ora 12.00 Răzvan Cuc a fost avizat joi pentru funcţia de ministru al Transporturilor. El a primit în comisii 32 de voturi pentru şi 12 împotrivă în comisiile comune de transporturi din Legislativ.

El a anunțat că își menţine estimarea iniţială privind finalizarea a 90 de kilometri de autostradă în acest an. În plus, vor fi lansate proiecte pentru circa 600 de kilometri de autostradă şi drumuri naţionale până la finalul anului.

Și Lucian Puiu Georgescu, propus pentru funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării, a primit, joi, aviz favorabil, în comisiile de învățământ. Decizia a fost luată cu 21 de voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”.

UPDATE ora 11.30 Adrian Ţuţuianu, propus pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, a primit, joi, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare reunite de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu 22 de voturi ”pentru” şi 10 ”împotrivă”.

Ad placeholder
Cum a luat Eugen Teodorovici un împrumut de 1,1 milioane de euro cu salariu de 1.000 de euro
Recomandări
Cum a luat Eugen Teodorovici un împrumut de 1,1 milioane de euro cu salariu de 1.000 de euro

Și Carmen Daniela Dan, propusă pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, a primit, joi, aviz favorabil, cu 23 de voturi pentru şi 10 împotrivă. Întrebată cum îşi explică însă acea evaluare, Carmen Dan a spus că a fost vorba despre o greșeală de comunicare din partea echipei de la partid.

”Eu cred că este o greşeală de comunicare. Nu vorbim neapărat de domnul Vâlcov, vorbim de o echipă care a făcut această evaluare asumată de la bun început pentru şase luni de zile, care a trecut în revistă obiectivele programului de guvernare şi a dispus, inserat, acele rezultate”, a explicat ministrul.

Și Mircea Dobre a primit joi aviz joi favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament, cu 36 voturi ”pentru” şi 10 ”împotrivă”, nicio abţinere, pentru funcţia de ministru al Turismului.

Senatorul Liviu Pop, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a primit și el aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor, cu 19 voturi ”pentru” şi 11 ”împotrivă”

Ad placeholder

În evaluarea făcută Guvernului Grindeanu, Carmen Dan apare cu „0 măsuri îndeplinite”, „7 măsuri realizate parțial” și o măsură neîndeplinită, privind Arhivele Naționale (analizarea stării de fapt și asigurarea dotărilor pentru o bună conservare a dosarelor).

UPDATE ora 10.00 Teodor Meleşcanu, propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe, a primit joi aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politică externă şi pentru românii de pretutindeni din Senat şi Camera Deputaţilor. S-a înregistrat 21 de voturi „pentru”, 17 „împotrivă” şi o abţinere.

PMP se retrage de la audierile din comisii

Dacă audierea lui Teodor Meleșcanu a decurs fără probleme, la audierea ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, s-a produs un scandal între parlamentari. PMP a decis să părăsească şedinţa Comisiilor reunite de politică externă, în care era audiată ministrul pentru Românii de Pretutindeni, pentru că aceasta nu a fost lăsată vă își prezinte prioritățile la minister.

Ad placeholder

Andreea Păstîrnac a primit totuși joi aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politică externă şi pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Senat şi Camera Deputaţilor, întrunind 24 de voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”.

Partidul se va retrage de la toate audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului ale candidaţilor propuşi la funcţia de membri ai Guvernului, a anunţat Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor. „Este o decizie generală a noastră, a Partidului Mişcarea Populară, de a ne retrage de la aceste audieri, ca semn de protest”, a spus Codreanu.

Ad placeholder

Audierile merg pe bandă rulantă în condițiile în care la ora 15.00 este programat votul în plenul reunit pentru noul Guvern Mihai Tudose. Conducerea Parlamentului a decis ca fiecare ministru să fie audiat  maxim 30 de minute în comisii.

UPDATE ora 09.20 Ministrul Energiei, aviz pozitiv în comisiile parlamentare. Toma Petcu, propus de ALDE, a primit joi aviz joi favorabil din partea comisiilor cu 36 voturi ”pentru” şi 16 ”împotrivă”, nicio abţinere, pentru a prelua funcţia de ministru al Energiei.

Și Victor Negrescu a primit votul pozitiv al parlamentarilor, joi dimineață.Negrescu, propunerea PSD pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit 16 voturi pentru şi şapte abţineri.

Rovana Plumb, care își continuă mandatul din timpul Guvernului Grindeanu, a anunțat că ministerul pe care îl conduce a plătit 357 de milioane de euro, fonduri europene, către beneficiari.

”Suntem în plină misiune de auditare, pe 23 de miliarde de euro, pentru cadrul multianual financiar, la Autoritatea de Audit. Din estimările noastre, opiniile date de autoritatea de audit, pe toate programele operaționale, vor veni cu siguranță în următoarele 2 săptămâni pentru trei autorități de managament și apoi pentru alte patru autorități. Ministerul Fondurilor Europene a plătit suma de 357 miliane de euro și încă 401,9 miliane euro au fost plătite de autoritățile din subordine către beneficiari și constructori”, a spus Rovana Plumb, după audierea în comisii.

Ad placeholder

Ea a menționat că, după acreditare, România poate transmite către Comisia Europeană cheltuieli de 800 de milioane de euro, iar ținta pentru 2018 este de 1,9 miliarde de euro.

Mihai Fifor a respins acuzațiile Opoziției privind lipsa de experiență și spune că predă managementul afacerilor publice și este senator la al doilea mandat.

Mihai Fifor a declarat după votul favorabil din comisii că a făcut parte din echipa care a lucrat la programul de guvernare al PSD și este familiarizat cu toate proiectele pe care actuala coaliție și le propune. ”Oricât s-ar supăra domnul Băsescu, eu nu sunt filosof. Am două mandate de secretar de stat la Ministerul Administrației și Internelor, sunt familiarizat cu munca în minister, predau managementul afacerilor publice și sunt senator la al doilea madat Nu cred că putem vorbi de lipsă de experiență”, a spus liderul senatorilor PSD.

Ad placeholder

Guvernul Tudose vine în fața Parlamentului pentru votul de învestitură. După mai multe zile de negocieri intense, în spatele ușilor închise, mai-marii PSD au decis componența noului Executiv. Din totalul de 28 de miniștri, 11 sunt figuri noi, social-democrați cu ștate vechi în partid, și reprezentanți ai unor organizații județene puternice, care și-au impus voința în structura noului Cabinet.

Restul de 17 miniștri au fost și în Cabinetul Grindeanu, unii dintre ei primind, paradoxal, note mici la evaluarea de șase luni din partid. Cu toate acestea, vor continua și în noul Guvern.


Citește și: Incredibila poveste a fotbalistului călugărit care a lepădat haina monahală și s-a căsătorit

Cum a ajuns Ionuț Luțu în faliment: „Am topit 2 milioane de dolari, dormeam în Militari”
PARTENERI - GSP.RO
Cum a ajuns Ionuț Luțu în faliment: „Am topit 2 milioane de dolari, dormeam în Militari”
Anna Lesko, declarație șocantă despre un concurent: ”M-a distrus, m-a violat!” Ce se întâmplă la Ferma 2020!
PARTENERI - PLAYTECH
Anna Lesko, declarație șocantă despre un concurent: ”M-a distrus, m-a violat!” Ce se întâmplă la Ferma 2020!
Horoscop 26 septembrie 2020. Scorpionii sunt în formă și prietenii beneficiză de buna lor dispoziție
HOROSCOP
Horoscop 26 septembrie 2020. Scorpionii sunt în formă și prietenii beneficiză de buna lor dispoziție
VIDEO EXCLUSIV Momente fabuloase cu Gigi Becali după meciul european al FCSB-ului: ”Bă, tu eşti bun, dar şi nebun!”
Telekomsport
VIDEO EXCLUSIV Momente fabuloase cu Gigi Becali după meciul european al FCSB-ului: ”Bă, tu eşti bun, dar şi nebun!”