Autoritățile austriece au precizat că livrarea celor aproape 10.000 de doze de vaccin s-a făcut din Belgia via Germania.

La fel ca în mai multe ţări ale UE, inclusiv România, campania de vaccinare din Austria va începe duminică. Pentru început vor fi vaccinați rezidenţii căminelor de bătrâni de peste 80 de ani.

Un al treila val al pandemiei ar urma să lovească Europa la începutul lui 2021, înainte ca testările și vaccinările să aducă o îmbunătățire a situației, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz.

„Mă aştept să putem reveni la normalitate în multe domenii în timpul verii. Cred că testările vor deveni un lucru normal în lunile ce vor urma, la fel ca spălatul pe dinţi”, a declarat Kurz pentru postul ORF.

Austria și-a înăsprit restricțiile începând de sâmbătă. Astfel, magazinele, cu excepția celor alimentare și a farmaciilor, vor fi închise până pe 17 ianuarie. Saloanele de coafură şi multe alte servicii vor fi închise, la fel ca şi facilităţile culturale şi de petrecere a timpului liber.

Austriecii își vor putea părăsi locuințele doar pentru motive întemeiate, printre acestea numărându-se şi activităţile fizice sau plimbările. Contactele cu membrii altor gospodării vor fi puternic restricţionate.

Numeroasele staţiuni din Austria au fost deschise cu reguli stricte de carantină sau limitate doar pentru localnici.

Urmărește-ne pe Google News