Austrian Airlines, divizie a grupului german Lufthansa, anulează 140 din cele 570 de zboruri programate pentru zilele de marţi şi miercuri. Motivul îl reprezintă nemulțumirile celor 3.900 de angajați ai companiei, legate de oferta înaintată de management în cadrul negocierilor colective. Angajații cosnideră că ofera primită de la conducerea companiei, majorare salarială indexată în funcţie de inflaţie de 2,1% şi o plată unică de 1,4%, este prea mică, scrie Agerpres.

În replică, managementul AUA apreciază că un conflict de muncă în momentul negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă este un răspuns greşit pentru mai multe locuri de muncă şi mai mulţi bani.

Printre zborurile anulate marți și miercuri de AUA se numără şi cele între Viena şi Amsterdam, Basel, Bruxelles, Budapesta, Bucureşti, Düsseldorf, Erevan, Frankfurt, Geneva, Hamburg, Koln / Bonn, Copenhaga, Leipzig, Lyon, Milano, Munchen, Praga, Salzburg, Sofia, Stockholm, Stuttgart, Veneţia, Zagreb şi Zurich. În total, aproximativ 10.000 de pasageri vor fi afectaţi de greva personalului de la AUA.

În anul 2016, piloții de la Lufthansa au intrat în grevă, din cauza nemulțumirilor legate de salarii, iar sute de zbouri au fost atunci anulate.

FOTO: HEPTA


Încep înscrierile pentru validarea producătorilor în programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”, în perioada 6-8 martie

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste