MENIU CAUTĂ
20 Iun. 2018 14:31

Autobuzele electrice vor circula în Iași, în doi ani. Primarul vrea să reformeze transportul public

Distribuie

Autobuzele electrice vor circula în Iași, al doilea oraș după Cluj unde se implementează transportul public ecologic. Călătorii ar putea ca în doi ani să se deplaseze cu autobuze silențioase, total nepoluante. Primarul Iașului, Mihai Chirică, a anunțat miercuri într-o conferință de presă că intenționează să cumpere 16 tramvaie și a 36 de autobuze electrice.

Autobuzele electrice ar putea să circule în Iași peste doi ani, crede edilul, care a anunțat că planul său de investiții a primit deja girul Ministerului Dezvoltării. Primarul Iașului a spus că se intenționează achiziția a două simulatoare pentru vatmani, dar în special pentru șoferii de autobuz în vederea obișnuirii acestora cu mijloacele de transport electrice, arată ziaruldeiasi.ro.

Primarul vrea șoferi decenți și curați

Edilul Mihai Chirică a făcut declarații într-o conferință pe tema transportului public din oraș. Primarul a spus că un transport public civilizat nu înseamnă numai autovehicule moderne ci și șoferi bine pregătiți și decenți. Edilul a vorbit despre șoferi care folosesc mobilul în mers, care nu se îmbracă corespunzător cerinței postului și nu se preocupă de curățenia din autobuze.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro


VIDEO/ Ce se întâmplă cu vila de la malul mării a lui Alexandru Arșinel? Actorul nu a mai călcat pe acolo


 

Comentarii