MENIU CAUTĂ

VIDEO | 29 de turiști au murit, după ce un autocar a căzut într-o prăpastie, pe insula portugheză Madeira. Sunt și 27 de răniți, dintre care șapte în stare gravă

Distribuie

Cel puțin 28 de persoane au murit într-un accident produs, miercuri seara, pe insula portugheză Madeira. Din primele informații, este vorba despre 17 femei și 11 bărbați, relatează publicația Diario de Noticias.

UPDATE: Numărul morților a ajuns la 29, toți nemți cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Dintre cei 27 răniți, 2 portughezi, iar restul străini. 20 sunt sub supraveghere medicală. Ceilalți șapte sunt în stare gravă. Autoritățile locale au decretat trei zile doliu național. O turistă germană, Maritza Klef, a ratat de puțin autocarul groazei. A ajuns la îmbarcare, dar i s-a spus că e plin și că trebuie să-l aștepte pe următorul.

Accidentul a avut loc în zona Caniço de Baixo din Arhipelagul Madeira, iar autocarul care a căzut în prăpastie transporta zeci de turiști germani.  Alături de ei se afla un ghid și un șofer portughezi, care au fost răniți.

Accidentul s-a produs într-o curbă, după ce șoferul a pierdut controlul mașinii și a ieșit de pe carosabil căzând într-o prăpastie și izbindu-se de o casă.

„Mai multe persoane au murit în accident”, a transmis inițial poliţia, fără a oferi mai multe detalii.

La bordul autocarului erau circa 50 de persoane.


CORESPONDENȚĂ DIN BEIJING, CAPITOLUL 5 | Scriitoarea Doina Ruști, despre mijloacele de transport din Beijing și întâlnirea cu scriitorul chinez care vorbește româna la perfecție

Citește mai multe despre Accident, autocar și madeira pe Libertatea.

Comentarii