MENIU CAUTĂ
07 Iun. 2018 09:15

Autocar cu români, implicat într-un accident în Bulgaria, lângă Vidin

Distribuie

Autocar cu români, implicat într-un accident în Bulgaria, lângă Vidin. 11 români au fost răniți ușor, după ce un autocar înmatriculat în România a fost implicat într-un accident rutier, potrivit primelor date transmise de Ministerul Afacerilor Externe.

Accidentul s-ar fi produs în urma unei depășiri riscante efectuate de șoferul autocarului, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu.

La bordul autocarului se aflau circa 50 turiști români care se întorceau din Grecia. 11 au suferit răni ușoare, 10 dintre ei au fost internați, au primit îngrijiri medicale și au fost ulterior externați. Un al 11 cetățean român a refuzat spitalizarea. Toți au suferit mai multe contuzii, dar sunt în stare stabilă, în afara oricărui pericol”, a precizat acesta.

În autocar se aflau și doi minori, care nu au fost răniți, conform Digi 24.

„Ambasada României la Sofia urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 7 iunie, în apropierea localităţii Vidin, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, având la bord 48 de pasageri”, precizează MAE.

 

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Sofia s-a deplasat la locul accidentului şi la spitalul la care au fost transportate persoanele rănite pentru a acorda asistenţă consulară.

Totodată, reprezentanţii ambasadei au contactat compania de transport. În urma discuţiilor a rezultat faptul că un alt autocar al companiei va prelua toţi pasagerii, care își vor continua călătoria joi dimineaţă după finalizarea procedurilor preliminare, precizează MAE.


VIDEO/ Povestea fascinantă a lui Hamid-Nicola Katrib, artistul născut în România, educat în Liban, care are tablouri expuse în America. ”Talentul e din gena românescă!”


 

Citește mai multe despre Accident, autocar, Bulgaria, mae, minister, Ministerul Afacerilor Externe și vidin pe Libertatea.

Comentarii