Mergi direct la conținut »
Autorul atacului de la Strasbourg a fost ucis de polițiștii francezi. Imagini din timpul operațiunii - VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Autorul atacului de la Strasbourg a fost ucis de polițiștii francezi. Imagini din timpul operațiunii - VIDEO

Autorul atacului de la Strasbourg a fost ucis de polițiștii francezi. Imagini din timpul operațiunii – VIDEO

Autorul atacului din Strasbourg a fost împușcat mortal de autoritățile franceze. Cherif Chekatt a fost localizat după o operațiune de amploare la care au luat parte sute de polițiști. Alte cinci persoane au fost arestate în acest caz.

Autorul atacului din Strasbourg, în vârstă de 29 de ani, a reușit să se ascundă timp de două zile de forțele de ordine franceze.

În timpul zilei, autoritățile au desfășurat o operațiune antiteroristă de amploare în zonele în care Cherif Chekatt, cel care a deschis focul în zona Târgului de Crăciun, a fost văzut ultima oară.

După 20 de ore de la începutul operațiunii a venit și anunțul: a fost „neutralizat”! Bărbatul se ascundea într-un depozit din zona Meinau, iar polițiștii au reușit să dea de urma lui și l-au împușcat mortal.

Imagini de la operațiunea din Strasbourg:

Bilanțul atacului din Strasbourg se ridică la trei morți și 13 răniți, dintre care cinci se află în stare gravă. Potrivit martorilor, Cherif Chekatt a strigat „Allahu Akbar” în momentul în care a deschis focul.

El era cunoscut autorităților franceze pentru infracțiuni, care nu aveau legătură cu terorismul. Se pare însă că s-ar fi radicalizat în spatele gratiilor.

Autorul atacului din Strasbourg

În 2016, el a fost arestat și în Germania, unde a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare, după ce a intrat prin efracție într-un cabinet stomatologic și o farmacie.


CITEȘTE ȘI: 


 

Close
Închide
  Close