Mergi direct la conținut »
Operațiune antiteroristă în Strasbourg: polițiștii încearcă să-l prindă pe atacatorul de la Târgul de Crăciun
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Operațiune antiteroristă în Strasbourg: polițiștii încearcă să-l prindă pe atacatorul de la Târgul de Crăciun

Operațiune antiteroristă în Strasbourg: polițiștii încearcă să-l prindă pe atacatorul de la Târgul de Crăciun

O operațiune majoră a poliției din Strasbourg se desfășoară în cartierul Neudorf, unde teroristul Cherif Chekatt, tânărul radicalizat care a lansat atacul asupra Târgului de Crăciun din orașul francez, a fost văzut pentru ultima oară.

Potrivit presei franceze, ofițerii au primit ordine să îl captureze sau să îl omoare, având misiunea să termine „rapid” treaba.

Trei persoane au murit, și alte 13 au fost rănite după ce un bărbat înarmat a pătruns în zona Târgului de Crăciun pe podul Corbeau și a deschis focul. Atacatorul încă nu a fost prins, dar a fost identificat de autorităţi și din informațiile adunate de aceștia ar fi vorba de un atentat terorist. Atacatorul este Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani.

Atacatorul ar fi strigat „Allahu Akbar” în momentul în care a deschis focul asupra oamenilor nevinovați. El s-a născut în Franța, provenind dintr-o familie cu origini nord-africane.

Cherif Chekat era cunoscut autorităților pentru infracțiuni care nu au legătură cu terorismul.

Printre victime se numără și un jurnalistul italian Antonio Megalizzi, în vârstă de 28 de ani. Antonio este orginar din Calabria. S-a mutat la Trento, pentru a face parte din proiectul Europhonica, un proiect radiofonic universitar. Ulterior, Meglizzi a fost selectat pentru a face parte din prima redacție radio europeană. Tânărul se afla la Strasbourg împreună cu colegi de-ai săi pentru a urmări ultima ședință a Parlamentului European a anului și pentru a afla cele mai noi informații despre Brexit.


CITEȘTE ȘI: 


Foto: EPA

Close
Închide
  Close