Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Autostrada A1 Lugoj-Deva, ruptă de o alunecare de teren. Cum arată locul dezastrului

Autostrada A1 Lugoj-Deva, ruptă de o alunecare de teren. Cum arată locul dezastrului

Autostrada A1 Lugoj-Deva se află în construcție iar o porțiune de drum abia terminată a fost ruptă de o alunecare de teren. Imaginile dezastrului au fost făcute publice, iar fenomenul va întârzia și mai mult darea în folosință a lotului patru al autostrăzii, prevăzută pentru finalul anului. Până acum, lucrările pe cei 22 de kilometri de autostradă erau într-un stadiu avansat. Asociația Pro Infrastructura a publicat fotografii de pe șantier, din locul unde o bucată mare din deal a luat-o la vale spre zona unde ar trebui să fie construit corpul autostrăzii.

De Mihai Niculescu,

Organizația non-guvernamentală a publicat imaginile pe Facebook, subliniind că s-a ajuns în această situație din cauza implementării defectuoase a proiectului, arată hotnews.ro.

În ultima perioadă, în acest ultim punct rămas în urmă s-a avansat într-un ritm alert, însă o alunecare de teren apărută în urmă cu aproximativ o săptămână ar putea produce întârzieri nedorite. Din informațiile vehiculate până acum, zona alunecării de teren este una de falie geologică, având alte caracteristici decât restul dealului. Primele semne au apărut încă de la finalul lui 2017, însă constructorul (UMB) a continuat implementarea soluției tehnice decise de experții săi și apoi aprobată de CNAIR”, transmite Asociația Pro Infrastructură.

Acesta este un nou exemplu de pregătire defectuoasă a proiectului la nivel de studiu de fezabilitate. În porțiunea în cauză nu a fost executat nici măcar un foraj geotehnic de către proiectant (DIWI Consult). Rezultatul? În etapa de execuție apar probleme și întârzieri, plus costuri suplimentare!”, a scris Asociația Pro Infrastructura.


Citește și: EXCLUSIV/ Mărturii din orfelinatul ororilor. Un angajat al unui centru pentru copii cu dizabilități face dezvăluiri cutremurătoare: recunoaște că au bătut minorii, dar dă vina pe sistem


 

Close
Închide
  Close