Noua formaţiune politică a primit acordul judecătorilor Tribunalului Bucureşti. Ea îi are ca iniţiatori pe Ionel Apostol, Cătălin Urtoi, ambii fiind reprezentanţii asociaţiei neguvernamentale ieşene „Împreună pentru A8”, şi pe gălăţeanul Vicenţiu Marian Dumitriu.

„Admite cererea. Dispune înregistrarea Partidului ‘Împreună pentru Moldova’ în Registrul Partidelor Politice ţinut de Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 7 octombrie”, se menţionează în soluţia dată pe scurt şi prezentată pe portalul instanţelor de judecată.

Reprezentanţii asociaţiei civice susţin că au decis să înfiinţeze partidul „Împreună pentru Moldova” în speranţa că se vor rezolva mai repede problemele cu infrastructura pe care le întâmpină regiunea respectivă.

Am decis să facem acest partid pentru a continua lupta pentru infrastructura Moldovei, de dincolo de gard, ca să mă exprim aşa, mai plastic. Doi ani şi jumătate noi tot am lătrat, am spus, am cerut, după cum vedeţi nu prea sunt preocupaţi politicienii noştri de această zonă a ţării şi de cele două proiecte ale Moldovei – A8 şi A7 şi de aceea am decis, pe data de 29 august am depus actele. Decizia am primit-o ieri (luni – n.r.). Ieri am fost la Tribunal şi am semnat în faţa judecătorului şi a procurorului, a durat cam o lună şi o săptămână. Deocamdată, pentru noi a fost important să scoatem partidul. Sunt exemple din anii din urmă cu oameni care au încercat să facă partide şi li s-au pus beţe în roate. Începem să ne organizăm structurile.

Cătălin Urtoi, co-inițiator al partidului ”Împreună pentru Moldova”

Aceasta nu este singura formaţiune politică de acest gen înfiinţată la Iaşi. În anul 2000, fostul primar al Iaşiului, Constantin Simirad, a înfiinţat „Partidul Moldovenilor”, nemulţumit fiind de fondurile alocate Iaşiului de către cei din administraţia centrală. Doi ani mai târziu, în 2002, Constantin Simirad a devenit membru PSD, iar în perioada 2003-2006 a fost ambasador al României în Cuba. După pensionare, în perioada 2008-2012, Simirad a devenit preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, el candidând pe listele PSD.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis, reacţie dură după accidentul din Ialomiţa, cu 10 morţi: „Nepăsarea criminală a PSD costă vieţi de români”

FOTO&VIDEO | Miting de amploare al PSD la Iași. Liviu Dragnea, aclamat și huiduit în Piața Unirii

Guvernul aprobă studiul de fundamentare al Autostrăzii Târgu-Neamţ-Iaşi, ce va fi construită în Parteneriat Public-Privat

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime
HOROSCOP
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime