Mergi direct la conținut »
VIDEO | Avertisment METEO: Ne aşteptăm la fenomene extreme în perioada următoare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Avertisment METEO: Ne aşteptăm la fenomene extreme în perioada următoare

VIDEO | Avertisment METEO: Ne aşteptăm la fenomene extreme în perioada următoare

Meteorologii se aşteaptă ca, în perioada următoare, România să se confrunte cu fenomene meteo extreme, ceea ce înseamnă o răcire bruscă a vremii şi precipitaţii abundente, inclusiv sub formă de ninsoare.

De Radu Țuțulan,

În cadrul unei transmisiuni în direct, meteorologul ANM, Mihai Timu, a declarat pentru Libertatea.ro că nu este exclus ca, în perioada următoare, ţara noastră să se confrunte cu fenomene meteo extreme.

Aşa cum am observat în această toamnă, am avut multe extreme. Pe normalitate am stat foarte puţin. Jumătate din septembrie a fost caniculă, apoi a fost acea răcire bruscă. Acum, suntem în această vreme deosebit de caldă, deci sunt semnale că, în ultima decadă, după 23 octombrie, vremea să se răcească. Să nu uităm că am avut, deja, un episod scurt de iarnă, în urmă cu o săptămână şi intrăm în luna noiembrie. Deci, creşte probabilitatea de apariţie a ninsorilor, încet-încet şi în zonele de câmpie să apară astfel de manifestări”, a declarat meteorologul ANM.

În ceea ce priveşte temperaturile actuale, reprezentantul ANM spune că este o altă mostră de vreme extremă.

„Până la finalul săptămânii, vremea va fi neobişnuit de caldă, cu temperaturi mult peste normalul acestei perioade. Vor fi până la 25-27 de grade Celsius, în multe zone din ţară, deci, temperaturi de vară”, a spus Mihai Timu.

Şeful secţiei de Climatologie din cadrul Administraţiei de Meteorologie a precizat, pentru Libertatea.ro, că de mai mulţi ani s-a observat o alternare rapidă a temperaturile, de la foarte cald la foarte rece, şi nu exclude ca, iarna aceasta, România să se confrunte cu acest fenomen extrem.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

„Problema este că, dincolo de această normalitate a ultimelor decenii, apar aceste fenomene extreme, care nu pot fi anticipate cu foarte mult timp înainte. Poţi să dai o estimare sezonieră, dar fără detalii, doar cu aceste precizări legate de statistică. Noi am avut fenomene extreme şi, ne-am putea trezi, bineînţeles, cu fenomene extreme. Ele sunt prezente nu doar în România, ci peste tot în lume”a declarat Roxana Bojariu, şeful secţiei de Climatologie din cadrul ANM.

Deocamdată, spun meteorologii, vremea se va menţine frumoasă în majoritatea zonelor ţării, cel puţin până duminică. Atunci specialiştii prognozează apariţia ploilor în zona de vest a României.

CITEȘTE ȘI:

Reacție total neașteptată, Tolo îl apară pe Arafat după ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis
Recomandări

Reacție total neașteptată, Tolo îl apară pe Arafat după ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis

EXCLUSIV / VIDEO: La 10 ani de la moartea Elodiei, în ”apartamentul groazei” nu locuiește nimeni. Foștii vecini ai lui Cioacă explică ce s-a întâmplat

 

”Dosarul” TAROM, episodul 5 / “Secretele” conducerii: O fostă jurnalistă, un agent de vânzări și un absolvent de “Spiru Haret”, la “butoanele” companiei

 

Povestea bătrânului care-și pictează traumele: „Pe soră-mea au luat-o soldații chiar în noaptea nunții…”

Close
Închide
  Close