Mergi direct la conținut »
AVERTISMENT pentru ROMÂNIA: ”Am plasat apărarea în poziție de luptă”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > AVERTISMENT pentru ROMÂNIA: ”Am plasat apărarea în poziție de luptă”

AVERTISMENT pentru ROMÂNIA: ”Am plasat apărarea în poziție de luptă”

Apărarea antiaeriană din Transnistria a fost plasată în poziție de luptă după ce un avion românesc a survolat teritoriul acestui ținut separatist.

Autoritățile de la Tiraspol au plasat apărarea antiaeriană în poziție de luptă și pregătită de tragere, după ce un avion românesc a survolat de mai multe ori în ultima lună teritoriul separatist din Republica Moldova.

Astfel, Ministerul Apărării din Transnistria a anunțat că în perioada 4-27 aprilie, radarele de recunoaștere ale forțelor armate din Transnistria au depistat zboruri neautorizate din partea unei aeronave românești de tip Diamond DA-42 Twin Star care a intrat în spațiul aerian al regiunii fără a se coordona cu autoritățile relevante din republica separatistă.

Potrivit Agerpres, într-o reuniune prezidată de liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, Oleg Beliakov, copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Tiraspolului, a spus că aceste zboruri au fost efectuate la inițiativa Chișinăului și au avut ca punct de pornire orașul Iași. În cursul acestor zboruri a fost realizată o fotografiere aeriană a teritoriului transnistrean, inclusiv a obiectivelor militare, conform Interfax.ru.

„Avionul a zburat la o altitudine suficient de joasă deasupra orașelor Rîbnița, Dubăsari, Grigoriopol și raionul Slobozia. Putem presupune că fotografierea aeriană, care a avut loc în zona de securitate, a avut un dublu scop: atât civil, cât și militar”, a adăugat Beliakov.

Close
Închide
  Close