Mergi direct la conținut »
Avertismentul lui Băsescu către Putere, după tăierea bugetelor serviciilor: "Preşedintele va retrimite bugetul în Parlament, l-aţi înşelat!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Avertismentul lui Băsescu către Putere, după tăierea bugetelor serviciilor: "Preşedintele va retrimite bugetul în Parlament, l-aţi înşelat!"

Avertismentul lui Băsescu către Putere, după tăierea bugetelor serviciilor: „Preşedintele va retrimite bugetul în Parlament, l-aţi înşelat!”

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat joi că diminuarea prin amendamentele admise a bugetelor SRI şi SPP pe anul 2019, va avea drept consecinţă întoarcerea bugetului de stat în Parlament de către şeful statului, care a dat un aviz, prin CSAT, pentru o altă alocare bugetară pentru aceste instituţii. 

„Intervenţia mea este legată de amendamentele admise pentru SRI şi SPP. Vreau să vă atenţionez asupra unui lucru, l-aţi înşelat pe preşedinte”, a spus fostul preşedinte Traian Băsescu.

El a spus că aceste bugete ale SRI, SIE şi SPP au fost prezentate preşedintelui în urma analizei sarcinilor pe care aceste instituţii le au în 2019.

„Guvernul nu a dat curs ameninţărilor că trebuie tăiate bugetele, dar o faceţi dumneavoastră în Parlament. Ca atare vreau să vă spun ce ar face un preşedinte responsabil. Primul lucru vă trimite bugetul înapoi, al doilea lucru trimite bugetul la Curtea Constituţională, al treilea lucru ar acuza pe unii dintre politicieni de dezinformarea preşedintelui şi a CSAT-ului, ca să nu mai vorbim de înşelătorie”, a precizat senatorul PMP.

Traian Băsescu a transmis celor din coaliţia PSD-ALDE: „V-aş ruga să vă gândiţi de două ori când va fi acest buget pus în funcţiune, pentru că preşedintele nu are voie să nu ţină cont de bugetele deja aprobate la propunerea Guvernului dintr-un singur motiv – aceste instituţii au planuri de acţiune pe anul următor, care sunt stabilite tot în CSAT, finanţarea lor se face în funcţie de misiunile pe care le au în anul următor. Am vrut doar să vă avertizez că veţi primi bugetul înapoi la Parlament”.

Plenul Parlamentului a votat, joi noaptea, bugetele SRI, SIE şi SPP, care au suferit diminuări, în Parlament, în ciuda unui aviz al CSAT, pe forma Executivului.

Citeşte şi: Primele plângeri penale împotriva „ginecologului” Raluca Bîrsan! Două foste paciente au povestit anchetatorilor că falsul medic a fost cea care le-a închis operațiile!

Close
Închide
  Close