Mergi direct la conținut »
Avertizare de vreme severă! Ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe regiuni, până la ora 23.00
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avertizare de vreme severă! Ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe regiuni, până la ora 23.00

Avertizare de vreme severă! Ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe regiuni, până la ora 23.00

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineață, o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, fiind așteptate vijelii și furtuni cu grindină în mai multe zone din țară.

Potrivit ANM, sâmbătă, în intervalul 13.00-23.00, ”vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină”.

În informare se arată că aceste fenomene se vor înregistra în special în regiunile estice și sud-estice, precum și în zonele montane și submontane.

Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…45 l/mp.

Avertizare meteo și pentru București

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București, care anunță ploi, descărcări electrice și vânt. Temperaturile se vor încadra între 12 la 24 de grade. Cantitatea de apă este estimată la 3 – 8 l/mp, izolat posibil 10 – 15 l/mp.

De asemenea, prognoza anunță descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de peste 30 – 40km/h.
Probabilitatea de apariție a acestor fenomene va fi mai ridicată între orele 16.00 și 19.00.

Ieri, Capitala s-a aflat pentru câteva ore sub cod portocaliu de vijelii. Ploile torențiale au inundat mai multe cartiere, dar și o stație de metrou.

Despre problemele cu inundații, Apa Nova a transmis că o ploaie precum cea din Pantelimon „apare o dată la 100 de ani”, iar o ploaie precum cea din Colentina apare „o dată la 50 de ani”.

Pompierii din București au intervenit în total în 106 cazuri (81 locuințe, 16 curți, 9 zone publice) și în 134 cazuri în județul Ilfov (92 locuințe, 36 curți, 6 zone publice).


Citește și:

Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai


 

Close
Închide
  Close